2019. aug 03.

A jo , a rossz és a csúf Mese Felnötteknek

írta: Csillag M . Gyöngyi
A jo , a rossz és a csúf Mese Felnötteknek

14563359_893277347470927_7310801986459114931_n.jpg

A jo , a rossz és a csúf

Mese Felnötteknek :) hogy jobban megértsd mit jelent hogy nem a külsőség számit hanem amit a szivedben hordozol !

Lehetsz jo , rossz vagy csuf ...az ember társas lény és szeretetre szuletett erre a világra :)

Szereplök :
A jo csak nevezzuk igy
Egy 190 cm magas 120 kg os ember , csupa izom, hatalmas ereje volt ! ... de a szive arany :) Sok rossz élménnyel a háta mögött inkább a magányt választotta .
A rossz
Nagyon nem jó érezte magát a börében sok borsot tört az emberek orra alá és sok haragosa lett , igy magányossan koborolt , viszont titokban szeretett énekelni és csodálatos hangja volt , még a nap is szebben sutött ha dalra fakadt a Rossz :)

A Csuf
Neki egy nagyon nagy szive volt és hatalmas szeretet sugárzott belöle , viszont szégyelt más emberek közt járni a csufsága miatt ,félt hogy gunyolni fogják , igy az erdöben élt és állatok követték a szeretet utjain :)
Igy a 3 ember kulön utakon járták a világot , elkerulve messze az embereket .
A történet ugy kezdödik éhes lett a Rossz ...

Gondolta majd csinál egy vermet az erdöbe hátha fog egy nyulat vagy bármit , mert nagyon éhes volt már !
Neki is állt az ásásnak és elkezdett énekelni , mivel nagyon szeretett énekelni , arra lett figyelmes beesteledett és hatalmas gödröt ásott !
Joodeig eltelt mire kitudott kászálodni a gödörböl , eligazitotta a szélét és lefedte aztán elment kicsit megpihenni és be is aludt a fáradtságtol.
Eközben a Csuf arra sétált az állatok társaságában , mig nem bele esett a Csuf ebbe a verembe amit a Rossz ásott .
Sajnos hatalmas volt a gödör sötét is volt már , ugy gondolta alszik egyet és talán reggel majd történik valami ezugyben !
Hát mikor bevackolta magát egy hatalmas test zuhant rá , a Jo is arra tévedt ! nagyon megijedta Csuf , de hamarossan megnyugodott mind két ember és beszélgettek , elmesélték egymásnak ki miért választotta a magányt ...
Közben farkasuvöltés hallattszott a távolban ami a Rosszat nyomban talpraállitotta !
Gondolta megnézi a vermet mert már nagyon csak kopogott a szeme az éhségtöl !
Aztán volt meglepödés , mikor belenézett a gödörbe !!
Közben a vérszomjas fenevadak mégközelebbröl uvöltöttek és lassan közeledtek , a Rossz halálfélelmébe bezuttyant a Jo és a Csuf közé a gödörbe ! Volt nagy ilyedelem , mikor lenyugodtak tanakodásnak indult a beszélgetés , hogy menjenek ki hogy a farkasok ne vegyék észre Öket ..
A Jonak volt egy ötlete hogy valahogy kimászik és elbánik ezekkel a fenevadakkal , de sajnos hamar bebizonyosodott sem a Csuf sem a Rossz nem birták kitolni a veremböl !
A Rossz gondolt egyet és Nekiállt énekelni ,( talán elmennek a farkasok ),olyan csodálatossan hogy az erdömélyén az állatok is megálltak a hang hallatán ..és elindultak a hang nyomába , kiváncsiak voltak kié lehet ez a csodálatos hang ...
A Csuf gondolt egyet Öt még állat nem bántotta olyan sok szeretet volt benne , imádták az erdö lakoi ! Amerre ment a nyomában szeretet járt és a kis állatok is követték öt !
Mondja a Rossznak és a Jonak : Segitsetek kijutnom és én tudok segitséget hozni engem még állat nem bántott soha !
Igy feltolták a veremböl és kimászhatott a Csuf .
A Rossz pedig csak énekelt kitartoan , a Csuf pedig beszélni kezdett a farkasoknak akik nem bántották , a farkasok elmentek a medvéért és elkisérték a verem széléig , ekkor a medve eliszkolt , de hamarossan vissza is tért egy hatalmas faággal amit leeresztett a Jonak és a Rossznak , igy sikerult kijutniuk a gödörböl !
A Csuf megköszönte az erdölakoinak a segitséget és kicsit a Rossz szégyelte magát de megbocsátottak neki :)
Azota is ez a 3 ember egyutt jár és ott segitenek ahol kell az embernek ,állatnak egyaránt , mert isten elött minden élölény egy :)
A Jo az erejével a Rossz a hangjával a Csuf pedig ossza az elesetteknek a szeretetét !
Ez a lecke megtanitotta Öket hogy nem a kulsö számit hanem ami a szivedben van , és az összefogással még a lehetetlent is elérheted ha bizol magadban és a világban :)
Saját szerzemény , szerzői jogok fenntartva !
Szólj hozzá

ÉLET Mese felnötteknek KIS REGÉNY