Paris rakott tészta ( virslivel és sajttal )
Paris rakott tészta ( virslivel és sajttal )
Amit a gyerekek is imádni fognak , és még egészséges is !
Hozzávalók: ( 6-8 személyre )
1 csomag tészta ( orsós )
6 db virsli
3 db vöröshagyma
Fél kg fagyasztott zöldbab
Fél kg fagyasztott brokkoli
1 üveg bolognai paradicsomos szósz
30 dkg trapistasajt
Só
Őröltbors
Elkészítés :
Előveszek egy közepes tepsit, kizsírozom, félreteszem.
A tésztát lepirítom egy lábasba, aztán forróvízzel felöntöm ami ellepi jól.
Teszek rá egy fedőt, mikor a vizet jól felszívta egy villával megborzolom.
Elzárom a gázt alatta és fedővel a tetején egy 20 percig állni hagyom.
A virsliket négy felé felvágom hosszába és apró kockákra vagdosom .
Egy serpenyőben felteszem olajba pírúlni,
közben a 3 hagymát rászeletelem, megsózom és teszek rá fedőt vagy
egy kisebb serpenyővel leborítom, hogy a gőzben párolódjon a hagyma.
Kb. 10- 15 percig legkisebb lángon pároljuk.
Amikor ez is megvan
a tésztát elvegyítjük a tepsi alján, erre megy rá a hagymás virsli.
A sajt felét felkockázzuk, és egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
Közben feltesszük egy lábosba kis olajat, bele a zöldbabot,
kicsit pároljuk, aztán egy 5 perc múlva rátesszük a brokkoli rózsákat,
megsózzuk borsozzuk, ízlés szerint, fedő alatt félig roppanósra pároljuk.
Ha kész rátesszük a tepsiben lévő cuccokra.
Majd a bolognai -s konzervet kikeverjük kb 1 dl vízzel
és szépen ráadagoljuk, hogy mindenhova jusson.
A tetejére sajtot reszelünk, és már rakhatjuk is a sütőbe.
180 fok kb. 40 perc alatt kész van.
Maradék húsvéti sonkát is fel lehet használni bele,úgy mint a virslit, hagymával lesütve!
Ebben van virsli is és maradék kötözött sonka is.
Jó étvágyat !