2022. már 07.

Tejfölös csodasüti

írta: Csillag M . Gyöngyi
Tejfölös csodasüti

tejfolos_csodasutikep.jpg

 

Tejfölös csodasüti

 

Ez egy nagyon jó kis desszert, amit nem mellékesen nagyon egyszerű elkészíteni.

Számtalan verziója kering a neten, mindenkinek megvan a saját fortélya hozzá, mint ahogy nekem is…én puding helyett igazi, vaníliás főzött krémmel készítem!

Nem sokkal nagyobb macera elkészíteni, mint megfőzni a pudingot, a különbség viszont hatalmas, úgyhogy feltétlenül próbáljátok ki, mert biztosan nagy sikert arat.

 

Hozzávalók:

 

A krémhez:

 

5 tojássárgája

8 dkg porcukor

6 dkg liszt

1 tk vanília őrlemény

4,5 dl tej 4 dl 20%-os tejföl

 

A tésztához:

 

40 dkg finomliszt

12 dkg porcukor

6 g sütőpor

4 dkg cukrozatlan holland kakaópor

25 dkg vaj

1 tojás

 

Elkészítés:

 

A tojássárgákhoz adom a porcukrot, a lisztet, a vaníliát, kb. 2 dl tejet és csomómentesre keverem. Mikor ezzel megvagyok, felöntöm a maradék tejjel, tűzhelyre teszem és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

A krémet félre teszem hűlni, majd amikor már nem meleg egy elektromos habverővel hozzá keverem a tejfölt. A lisztet elkeverem a pocukorral, a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadom a vajat, a tojást, lisztezett deszkára borítom, alaposan kidolgozom a tésztát majd két részre osztom.

Az egyik felét kinyújtom 3-4 mm vastagságúra, vajazott/lisztezett tepsibe (21×31 cm) simítom, ráöntöm vaníliás tejfölös krémet, majd kinyújtom a másik tésztát is és befedem vele a krémet.

 

160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb.25 perc alatt készre sütöm.

 

A sütési idő sütőnként változhat.

Elkészítési idő: 25 perc + sütési idő

 

Jó étvágyat !

Szólj hozzá

Sajátreceptek Tejfölös csodasüti