2024. sze 16.

Gondolataim 70. rész

írta: Csillag M . Gyöngyi
Gondolataim 70. rész

A gyermek egészséges fejlődése

siro_kislany_n.jpg

 

                             Gondolataim 70. rész

A gyermek egészséges fejlődése

 

Sokat írtam a teremtésről. 

Talán azért hogy megértsétek a lényeget. Az emberek egyforma tudással születnek le . Semmi mást nem tudnak mint sírni és bekakilni, bepisilni és az anyjuk emlőjéből táplálkozni. 

Az idő folyamán fejlődünk. Megtanulunk járni , beszélni , egyedül enni , szobatiszták leszünk. Aztán az óvodában képesek leszünk a kollektív gondolkodásra , mikor közösségben gondolkodunk. Megtanulunk a másikkal bánni , beszélgetni és tevékenységet folytatni , játszani másokkal. . Az iskolában megtanulunk beszélni nyelvtanilag helyesen , írni és olvasni , számolni stb... 

Közben a szüleinktől visszük a mintát, s a környezetünkből beszívjuk a tapasztalatokat mint tudást . 

Szakmát tanulunk , aztán  felsőbb oktatásokban tágítjuk az elménket . Miközben rájövünk hogy a természet rendje ellen nem tudunk mit tenni .

Szerelmesek leszünk, majd családot akarunk alapítani . És akkor mutatkozik meg mit hoztunk az élettünkből, milyen tudást szívtunk el a szüleinktől és a környezetünkből. 

Sokan vannak akik csonka családban nőttek fel. Van akik nem tudják mi az a szeretet sem, mert nem volt részük benne . Így nem is tudják a párjuknak átadni , vagy legalább is viszonozni ezt az érzést . 

A gyerekeink túl korán mennek férjhez , túl korán vállalnak gyereket és túl korán nősülnek , vagy állnak össze mint élettárs. 

Nem kapnak megfelelő információt, útmutatást arra, hogyan kell kommunikálni , hogyan kell egy házasságot , szerelmet megtartani , mi valójában a szexualitás , mit jelent az ha párotok van és  gyermeketek lesz, hogyan vállaljátok érte a felelőséget .Hogyan kell egy gyermeket gondozni foglalkozni vele , felnevelni . Hogyan kell a párotokkal bánni , ahhoz hogy harmónikus legyen a kapcsolatotok. Mit kell tenni azért, hogy a gyermeketek egy kiegyensúlyozott felnőtté válljon.

E helyett mit lát és tapasztal a gyerek  ? A már fiatalember , vagy hölgy a környezetében és a tv ben lévő információkból próbálják kiszürni ami nekik jó . S nem törödnek azzal, hogy a másiknak mi a jó és mi okoz örömet. Mert nem kommunikálnak , nem tanították meg nekik hogyan kell  

Az a tini  ( fiu v lány ) aki szerelembe esik még a saját testével sincs tisztában sokszor nem hogy a másikét ismerje .. mert a porno világ és a prostitució elveszi a lényeget arról, hogy ha valakit szeret azt ki kell mutatni a másiknak , hogy a másik jól érezze magát a kapcsolatukban amiért tenni kell , amiért adni a másiknak . Törödni a másikkal hogy jól érezze magát . Mert akkor lesz jó egy kapcsolat ha mindkét részről a legtöbbet és legjobbat adjuk egymásnak.

A szexualitás nem csak egy tevékenység és nem egy munka.

A szexualitás a szerelem beteljesedése, egy olyan intimitás és belső harmónia amiben kitudtok teljesedni . Ez a testi-lelki gyönyör lényege a szerelemben !

 

Ezt pedig oda vissza kell hogy működjön hiszen együtt csináljátok egymással. Mindketten jól szeretnétek érezni magatokat benne , akkor adjatok egymásnak bizalmat. Bizzátok rá magatokat egymásra , mert a legjobbat szeretnétek magatokból adni , ez a kölcsönösség lényege ! 

Ez a harmónia első számú szabálya .

Mindkét félnek kell, hogy legyen bizalom és tudjanak öszintén feltételnélkül szeretni . Ez pedig kommunikáció nélkül megoldhatatlan . 

 

Ezért fontos hogy a szülő, az óvoda és az iskola a gyermeket helyezze előre . Meg kell tanítani őket szeretetben , tiszteletben élni és kollektív viselkedni , és hogy komminikálni tudjanak egymással. Mert ez az együttélés fő szabálya .

Az a gyermek akit nem szerettek , csak elárasztották ajándékkal... nem tanulta meg mi a tisztelet , nem tanult fegyelmet , Ő hogy akar felnevelni egy gyereket , hisz gyerekként nem tanulta meg mi a felelőség , és mi a fegyelem , mi a tisztelet ... Vajon mire tudja megtanítani majd a gyermekét ?

Csodálkozunk hogy ilyen brutál lett a világ ? Panaszkodik mindenki hogy párban nem tudnak kijönni jól egymással , megcsalják egymást , tiszteletlenül bánnak egymással, amikor egy anyának gyereke születik a férfi nem tudja mi a kötelessége mert nincs felelőségtudata . Inkább elmenekül otthonról , vagy befekszik a szobába , esetleg van aki szeretőt tart mert az anya akkor szült , így nem rohanhatja le a férj.  Van aki ezért hagyja el a nőt és a gyerekét is ,,, mert nem tanult felelőséget vállalni .

A nő pedig egyedül marad a háztartással a gyerekneveléssel , mint ha saját magának szülte volna .. Ez független attól van e férj mellette vagy nincs . Pedig !! Nem tanulta a nő sem meg mit kell tenni ahhoz, hogy a gyermek megfelelően fejlődjön. . Viszont a gyereknek kell anya és apa is.... csak mondom...

Ki szúrta el ? 

 

Azok akik felelőtlenúl szülnek és nem tudnak átadni a gyereknek semmit mást csak hogy az élet nehéz, szeretetnélküli boldogtalan életben kell élni , az apa nőzik az anya kurválkodik ...már megbocsássatok...vagy csak dolgozni kell látástól vakulásig ,mert kell a kajára stb... A gyerekre sincs idejük sem egymásra .... inkább a telefonon kommunikálnak idegen emberekkel , nem hogy beszélgetnének a párjukkal vagy közösen néha a gyereket is bevonva .

Ezzel kérem nem nyert semmit a gyerek ... ....  pedig ha felelőséget megtanulná  , a tiszteletet tudna mutatni a másik felé , megtanulhatná hogy kell bánnia a másikkal. Mi a bizalom és mi a felelőség , de sok nem ismeri ezeket a szavaknak még a jelentését sem ! 

A fiúkat fel kellene készíteni, hogy kell a lányokhoz viszonyulni , hogy kell udvarolni , hogy lehet felelőségteljes családot alapítani . Hogyan kellene a másikat tiszteleben tartani , tisztelettel bánni másokkal...

Egy szülőnek kötelessége lenne, hogy a gyerekét ellátsa tanáccsal. 

A lányokat pedig fel kellett volna készíteni arra, hogy kell ismerkedni , hogy választunk társat , párt magunknak , hiszen gyermeket is szeretnénk idővel attól akit választottunk ...meg kellene tanítani a lányoknak  hogy tisztelje a párját , mert mig gyermeket nevel 3 évig addig a párja fog gondoskodni róluk . Kölcsönös szeretet , harmóniát hogy tarthatjuk meg ... a családon belül mit kell tenni a boldogságért , kiegyensúlyozott családi békességért és hogyan kell megtartani azt . Hogy kell közösnevezőre jutni, hogyan kell kommunikálni a pároddal . stb ,  ... sorolhatnám.

A gyermeket azért hozzuk a világra, hogy a párunkkal a szerelmünk gyümölcsét egy lenyomatnak hagyjuk itt a világra . A mi lenyomatunk a gyermek , aki a szülői ágat tovább viszi . Hát nem érdemel szeretetet , törödést ? 

Sokan csak ész nélkül szexelnek és a következményekkel nincsennek tisztában ! nem akarják vállalni a felelőséget utána . A fiuk eltünnek a lányok vagy elvetetik a babát vagy megszülik a semmire , talán még a szülői háttér sincs aki besegítsen . Jobbik esetben meg akkor lesz vége egy kapcsolatnak ha meg lesz agyerek , addig jól el vannak mig meg nem születik a baba . Ekkor derül ki a férfiben mekkora a felelőségtudat . 

A fiataloknak kommuikálni kell . Mi van akkor ha nem működik egy kapcsolat. lehet e változtatni , mindketten szeretnék ezt vagy hogyan kell megszüntetni egy kapcsolatot . Hogy kell kommunikálni vagy változtatni ha már becsuszott a gyerek stb... 

Ha egy kapcsolat rossz kommunikálással , veszekedéssel vagy lelki , testi terrorral szünik meg ...Azok az emberek  viszik tovább a lelki sérüléseiket és a problémákat így nem fognak megszünni ha nem tudnak tovább jutni egy egy traumán. Ez pedig ujabb kapcsolat rovására fog menni .

Kérlek benneteket , gondoljátok át , mit adtok át a gyermekeiteknek , ha pedig magatok is ebben a káoszban nőttetek fel , legalább tanuljatok meg élni úgy, hogy ne bántsátok egymást... mert a gyerek issza meg a levét . 

Sok módja van hogy családok ügyes bajos dolgaiban szakemberhez fordulhattok. Sokat tud segíteni . De abban hogyan tisztelitek , szeretitek egymást abban nem tud senki segíteni ...Azt ti érzitek és ti adjátok át egymásnak ...

A harmóniát elöbb magatokban kell rendeznetek és úgy juttok el a másikkal való teljes harmónia kialakulásához.

 

Szerző : Csillag M. Gyöngyi

 

Szólj hozzá

Gondolataim... Gondolataim 70. rész A gyermek egészséges fejlődése