2024. sze 11.

Gondolataim 68. rész

írta: Csillag M . Gyöngyi
Gondolataim 68. rész

Van karma ? Nincs karma ?

 

  unnamed.jpg                           

                           Gondolataim 68. rész

 

Van karma ? Nincs karma ?

 

Sok embert foglalkoztat, hogy van e karma , vagy nincs e. Ezzel a gondolatmenettel szeretném ha világosan látnátok mi miért van. 

Nem azért mert okosabb vagyok , csak másképp látok dolgokat. Ezért megosztom veletek , hogy könnyebb legyen feldolgozni azokat a fájdalmas történéseket, amikben benne ragadtok sokszor . Ez pedig meghatározza az életeteket. 

Tudnotok kell azért születtünk le ide anyagi testben , hogy a szellemi testünkben fejlődhessünk, és megértsük azt kik vagyunk és miért vagyunk. 

Az életünk során sok úton kell elsétálnunk a célig. Mi a cél ? A fejlődés , arra a tudatszintre való fejlődés ahol a szeretet energiája tiszta lesz. Ez az Isteni fény energiája.. A szellemi tisztaságban nincs irigység , itélkezés, gyűlölet , háború ... stb.. csak harmónia van és feltételnélküli szeretet. 

A feltétel nélküli szeretet az az, ha elfogadod hogy a másik ember olyan amilyen. Elfogadod a hibáival , hiszen nincs hibátlan ember. A feltételnélküli szeretet nem ismeri az itélkezést , a gyűlöletet, a haragot stb...

Maga a szó értelmezése is ahhoz kötött hogy a szeretetünk ne akarjon érdekeket vagy feltételeket szabni ahhoz hogy valakit elfogadjunk és szeressünk. 

Az ember az életében sok sok utatok során összetalálkoztok olyanokkal akik életetek részévé válik egy ideig. Barát , társ, szülő testvér , gyereketek stb... 

Mindenki addig marad mellettetek, amig arra feledatot kapott, hogy megtanítson valamire , de ez lehet fordítva is hiszen ti is valamire tanítjátok azt a másikat. 

A szellemnek meg kell tanulnia miért van itt és mit kell tennie, hogy az Isteni fénybe tudjon egyesülni, mint tiszta fénylény. Hiszen az Egység arról szól, hogy Egyek vagyunk az Isteni fényben . 

Tehát vannak és lesznek az életetekben olyanok akik csak átmenetileg fognak egy úton haladni veletek. Ha elvállnak utjaitok, azokra nem kell haragudni , hiszen a feladat lejárt , El lett végezve, így az a másik már másik úton kell hogy haladjon a fejlődésében. 

Ezt ha nem értitek . 

Pl. Akit elhagynak , megcsalnak , elhunynak ...vagy akik átvernek, meggyaláznak...és sorolhatnám. Ezek mind azért történnek hogy te illetve a másik fejlődjön . Tanítás képpen tekintsétek , mert ez volt a feladat. Itt nem kell hogy megálljon az élet , hiszen az élet tanít , azokkal akiket az utadba sodor . 

Mindenkinek vannak hibái. Az élet ugy mondva a nagy tanító mesterünk. 

Ezért tisztában kell lenni azzal, ha szellemileg megtaláljuk magunkban a harmóniát akkor ezekkel a tanításokkal fogunk szellemileg fejlődni ami felemeli a tudati szintünket és ezáltal magasabb frekvencián fog rezegni a belső énünk. 

Tehát tapasztalással tanulunk. Ami segít a fejlődésben. Ezáltal mindig magasabb színtű tudásra teszünk szert. 

Erre azt mondod az élet nem ilyen egyszerű. 

Én pedig azt mondom , Mi emberek nehezítjük meg az érzéseinkkel és a tetteinkkel. Mert senki nem gondolja át milyen következményei lesznek az érzéseink kimutatásával és a cselekedeteinkkel. 

Pl. Ha valaki nem szeretne tovább a részed lenni , elkell mondani miért nem . Vagy befogadja és elfogadja vagy nem . De mindenképp elkell mondani , mert akkor nem lesz a fájdalma akkora. Tisztelni kell a másikat. 

Ha magadban harmónia van , és szereted magadat , akkor másiknak sem tudsz és nem is akarsz ártani mert tudod az hova vezet. Nem akarok fájdalmat okozni mert tisztelem azt a másik embert annyira mint önmagam , hiszen ő is és én is az univerzum részei vagyunk.. Elfogadom úgy ahogy megismertem , és így szeretem ahogy van . nem akarom megváltoztatni .. Nem érdekből szeretem hanem azért mert ő olyan amilyen. ha azt érzem már hogy az a kapcsolat számomra nem építő akkor elvállnak utjaink . Ezt elkell fogadni mindkettőtöknek. 

Ha pedig mégsem működik a kommunikáció 

Röviden le kell zárnom és megszüntetem vele a kapcsolatot, mert nem tudok vele együtt rezegni , mert nem azonos szinten rezeg velem. Ezért vannak, hogy eltünnek az életünkből emberek vagy mi állunk odább , mert nem építi már azt a kapcsolatot .  Valaki már szintet lépett . De meglehet békésen oldani mindent és nem egymást okolni , bántani és fájdalmat okozni a másiknak.

Ezt pedig meg kell tanulni , mert a fizikai életben, az anyagi világunkban ezek a nagy feladatok mint pl. az elfogadás és az elengedés 

Érted ?

Nincs karma mert ez mind egy tanulási folyamat része.

Mindenki okkal születik le , Mindenki okkal betegszik meg. Mindenkit okkal hagynak el. Mindenkit okkal csalnak meg. Mindenki okkal távozik az életünkből. De ez nem karma .... Ez a feladat ! Ezekből tanulsz. Azért történik veled, mert még nem tartasz azon a szinten hogy elfogadd azt, hogy itt mindenki tanulni, fejlődni született le. Te nem vagy senki felett és senki nincs feletted . Csak a rezgésed lehet lejjebb vagy feljebb. mit hogyan élsz meg és mit hogyan hasznosítasz és tanulsz meg életed utján.

Ezért szükséges hogy a benső énedet vizsgáld meg és ami nem oda való takarítsad ki ... Tisztitsad meg magad a negatív dolgokból, és csak azokat hagy magadban amik téged építenek. 

Van karma ? Nincs karma ? 

Ez nem a karma , hanem egy tanulási folyamat , mert még tanulnod kell talán az elfogadást az elengedést , a feltételnélküli szeretetet. Érted már ? Ehhez meg kell élned és tapasztalnod kell. Minden az érdekedben történik.

Ez az oka annak ha valami ismétlődik és nem tudsz belőle kikeveredni , mert nem tanultad meg, miért van ez így . Nem fejlődtél szellemileg. Ideje önmagad megvizsgálni hol vannak a blokkjaid és miért nem tudsz tovább fejlődni. 

A fejlődés pedig az amikor tudatosul benned , hogy Te az EGYSÉG része vagy . Egy olyan energia amit úgy hívnak SZERETET ENERGIA vagy hívhatjuk ISTENI ENERGIA  - nak is. 

Az EGYSÉGnek pedig egy színten kell rezegniük. Ezt a szintet kell elérned a fizikai testedben , hogy megértsed azt hogy te az univerzum részeként mint szellemi energia lény többre vagy hivatott mint egy harag , vagy irigység , akár gyülölet ...

Az anyagi világban lehet társad , pénzed , hatalmad , lehet kocsid , házad , gyereked ... De ezeket nem birtokolhatod és magaddal sem viheted akkor, amikor az anyagi világból távoznod kell. Ezek a dolgok az anyagi világban személyek és eszközök arra, hogy megélhesd az élet örömeit fizikai szinten. 

De nem szabad elfelejtenünk hogy a test és a szellem a MI EGYSÉG- ünk ami a része az univerzumnak.

A MI feladatunk az, hogy a testünk és szellemünk harmóniában éljen bennünk.

Elkell fogadnunk azt is, hogy mindenki az EGYSÉG része . Tehát azt jelenti, hogy a harmóniánkat kell kiterjeszteni mindenkire, hiszen egy EGYSÉGET alkotunk, aminek mindenki egy kis része. 

Mint a tortaszelet , az is egy egységet alkot... ha több összetevődik, akkor lesz belőlük egy egész torta. ( csak példának hoztam fel ) 

Tehát ! 

Elfogadod azt, hogy időnként mások más útra térnek. Mindenki fejlődik ebben az anyagi világban a másikkal való találkozáskor. 

Ezért kell hogy feltételnélkül tudj szeretni , mert a tiszta szeretet visz előre . Ezek egy olyan energiát mozgatnak meg ami szellemi síkon segít megérteni mit jelent az EGYSÉG fogalma. 

Az anyagi világunk pedig úgy lesz élhető és boldog ha ezt a tudást kiterjeszted a fizikai síkon. 

Nos az írásom arról szól , mit kell tennem ahhoz, hogy fizikai síkon és a szellemi sikomon egyensúlyban legyek .magammal és másokkal. 

Elfogadom azt, hogy semmim nincs , amim van az a szellemi lényem akivel összhangban kell lennem , mert így fogok harmóniában élni magammal és másokkal. 

Elfogadom hogy az életet csak kölcsön kaptam , és az anyagi javaim és tárgyaim  is csak kölcsönben vannak a fizikai megnyilvánulásomban, azért hogy segítsenek a könnyebb, elégedetebb élethez.

. A fizikai létemben a családom , szüleim , gyerekeim, barátaim, társam.... is kölcsönben vannak ....Őket is tisztelnem kell ahhoz, hogy ők is tisztelhessenek engem. 

Nem kell boldogtalannak lenned, ha valaki elhagy , vagy eltávozik közülünk, hiszen mindenki azért volt veled hogy valamire megtanítson. 

Persze a hiányérzeted nyílvánul meg a fizikai síkon, esetleg gyászolod is ... mert a megszokás benned van...de meg kell érteni, hogy ide mindenki azért születik le, hogy megtalálja az EGYSÉG harmóniáját .

Van aki hosszú életet éli meg. Talán azért mert nem tanult eleget vagy épp azért mert mások hasznára vállik ha tudnak tőle tanulni. 

Van ki korán hagyja el ezt a fizikai síkot. Ennek is van több magyarázata. talán azért született le hogy téged valamire megtanítson. Vagy azért hogy te tanítsad valamire . de lényeg a feladat végeztével ha távozik akkor ő már nem kell hogy itt maradjon, mert a feladat elvégézve van. 

Azért kell hogy megértsük az EGYSÉG fogalmát mert e nélkül képtelenek leszünk a feltételnélküli szeretetre és az elfogadásra .

A mai ember egy álcát , egy álarcot visel hogy mások ne tudják bántani ...Sajnos ez a probléma hogy félelemben élünk, elvárásaink vannak a másikkal szemben, érdekből szeretünk stb...

Pedig ha megtalálod a harmóniát magadban és ezt elfogadod fizikai síkodban és szellemi síkodban egyaránt , hogy mindenki más , és nem félsz attól hogy valaki jobban megismerje a valódi énedet, akkor élhetsz teljes életet fizikai ill. anyagi létedben és a szellemeddel is. 

Ez pedig kivetíti azt a fizikai síkodon, hogy mindenki más és így el kell fogadnunk azt, hogy mindenki hibázhat, de mi is épp úgy hibázhatunk. 

Ha ezt tudatosítod magadban , a világ is másképp fog működni és másképp fogod megélni az életed fizikai síkon. 

Hamarabb megtalálod azt a társadat akivel EGY EGYSÉGET alkothatsz , és ezáltal egymást tanítva tudtok felemelkedni szellemi tudásotok álltal.

Ahhoz hogy egy szebb világ és jobb életünk lehessen, le kell mindenkinek vennie az álarcát, mert így megszünik a szinjáték és kimutathatják az emberek a másiknak hogy valójában kik vagyunk . 

Ennek pedig két feltétele van . Az elfogadás és az elengedés megtanulása . Ez pedig arra tanít meg hogy kell tiszteletben tartani magadat és másokat. Így lehet feltétel nélkül szeretni. 

 

Szerző : Csillag M. Gyöngyi

 

My thoughts part 68

 

Do you have karma? No karma?

 

Many people are concerned about whether there is karma or not.With this line of thought, I would like you to clearly see why.

Not because I'm smarter, I just see things differently. That's why I'm sharing it with you, so that it's easier to process those painful events that you often get stuck in. And this defines your life.

You must know that we were born here in a material body so that we can develop in our spiritual body and understand who we are and why we are.

Throughout our lives, we have to walk many roads to reach our destination. What is the goal? Development, development to the level of consciousness where the energy of love will be pure. This is the energy of the Divine light.. In spiritual purity there is no envy, judgment, hatred, war... etc.. there is only harmony and unconditional love.

Unconditional love is when you accept the other person as he is. You accept his faults, because there is no perfect person. Unconditional love knows no judgement, hatred, anger, etc...

The interpretation of the word itself is tied to the fact that our love does not want to impose interests or conditions in order to accept and love someone.

During your many journeys, you meet people who become part of your life for a while. Friend, partner, parent, sibling, children, etc...

Everyone will stay by your side until you have forgotten to teach them something, but it can also be the other way around, since you are also teaching the other person something.

The spirit must learn why it is here and what it must do in order to merge into the Divine light as a pure being of light. After all, Unity is about the fact that we are One in the Divine light.

So there are and will be people in your life who will only temporarily walk the same path as you. If your paths diverge, you don't have to be angry about them, because the task is over, it has been completed, so the other one must take another path in his development.

If you don't understand this.

E.g. Those who are abandoned, cheated on, passed away... or those who cheat, defame... and I could go on and on. All of this happens so that you and the other person can improve. See it as a lesson, because that was the task. Life doesn't have to stop here, because life teaches you, with those it throws your way.

Everyone has flaws. Life is our great teacher, so to speak.

That's why you have to be aware that if we find harmony in ourselves spiritually, we will develop spiritually with these teachings, which will raise our level of consciousness and thus our inner self will vibrate at a higher frequency.

So we learn by experience. Which helps in development. In this way, we always acquire higher quality knowledge.

You say that life is not that simple.

And I say, We humans make it difficult with our feelings and actions. Because no one thinks about the consequences of showing our feelings and our actions.

For example, if someone no longer wants to be part of you, you must tell them why not. Either you accept it or you don't. But you should definitely tell him, because then the pain won't be so bad. You have to respect the other.

If you have harmony in yourself and you love yourself, then you cannot and do not want to harm others because you know where it leads. I don't want to cause pain because I respect that other person as much as myself, since both he and I are part of the universe.. I accept him as I met him, and I love him as he is. I don't want to change it because then it wouldn't be him. I don't love him out of interest, but because he is who he is. if I already feel that the relationship is not constructive for me, then we part ways. You both have to accept this.

And if the communication still doesn't work

In short, I have to close and terminate the relationship with him, because I cannot vibrate with him, because he does not vibrate at the same level as me. This is why people disappear from our lives or we stand further away, because we no longer build that relationship. Someone has already leveled up. But it is possible to solve everything peacefully and not blame each other, hurt and cause pain to the other.

And this must be learned, because in physical life, in our material world, these big tasks, such as acceptance and letting go

do you understand

There is no karma because it is all part of a learning process.

Everyone is born for a reason, everyone gets sick for a reason. Everyone leaves for a reason. Everyone cheats for a reason. Everyone leaves our lives for a reason. But this is not karma .... This is the task! You learn from them. It happens to you because you are not yet at the level to accept that everyone here was born to learn and develop. You are not above anyone and no one is above you. Only your vibration can be lower or higher. what and how you live and what and how you utilize and learn along the way of your life.

That is why it is necessary to examine your inner self and to clean out what does not belong there... Cleanse yourself  

from negative things, and leave only those that build you up.

Do you have karma? No karma?

This is not karma, but a learning process, because perhaps you still have to learn acceptance, letting go, unconditional love. Do you understand yet? You have to live and experience it. Everything happens for your benefit.

This is the reason why something repeats itself and you cannot get out of it, because you have not learned why it is so. You haven't developed mentally. It's time to examine yourself where your blocks are and why you can't progress further.

Development is when you become aware that you are part of the UNITY. An energy that is called LOVE ENERGY or we can also call it DIVINE ENERGY.

And the UNITY must vibrate on one color. You have to reach this level in your physical body in order to understand that you, as part of the universe as a being of spiritual energy, are meant for more than anger, or envy, or even hatred...

In the material world you can have a partner, money, power, car, house, child... But you can't own these things and you can't take them with you when you have to leave the material world. These things in the material world are persons and means for you to experience the joys of life on a physical level.

But we must not forget that the body and the spirit are OUR UNITY, which is part of the universe.

OUR task is that our body and spirit live in harmony within us.

We also have to accept that everyone is part of the UNITY. So it means that our harmony must be extended to everyone, since we form a UNITY, of which everyone is a small part.

Like a slice of cake, it also forms a unit... if there are several components, they become a whole cake. (I just gave it as an example)

So!

You accept that sometimes others take a different path. Everyone develops in this material world by meeting others.

That is why you must be able to love unconditionally, because pure love takes you forward. These move an energy that helps to understand what the concept of UNITY means on a spiritual level.

And our material world will be livable and happy if you expand this knowledge on the physical plane.

Well, my writing is about what I have to do in order to be in balance with myself and others on a physical level and on my spiritual level.

I accept that I have nothing, what I have is my spiritual being with whom I must be in harmony, because that is how I will live in harmony with myself and others.

I accept that I only received life on loan, and that my material possessions and objects are only on loan in my physical manifestation, in order to help me lead an easier, more satisfied life.

. In my physical existence, my family, my parents, my children, my friends, my partner... are also on loan....I have to respect them so that they can respect me too.

You don't have to be unhappy if someone leaves or leaves us, because everyone was with you to teach you something.

Of course, your sense of loss opens up on the physical plane, you may even mourn... because the habit is in you... but you have to understand that everyone is born here to find the harmony of UNITY.

Some people live a long life. Maybe it's because he didn't learn enough, or because he can benefit others if they can learn from him.

There are those who leave this physical plane early. There are several explanations for this. maybe he was born to teach you something. Or to teach you something. but the point is, when the task is finished, if he leaves, he doesn't have to stay here anymore, because the task is done.

We need to understand the concept of UNITY because without it we will be incapable of unconditional love and acceptance.

Today's man wears a disguise, a mask so that others cannot hurt him...Unfortunately, this problem is that we live in fear, we have expectations of others, we love out of interest, etc...

However, if you find harmony in yourself and accept this in your physical plane and your spiritual plane, that everyone is different, and you are not afraid of someone getting to know your true self better, then you can live a full life physically and in your material being and also with your spirit.

And this projects on your physical plane that everyone is different and so we have to accept that everyone can make mistakes, but we can make mistakes too.

If you realize this in yourself, the world will work differently and you will live your life differently on the physical plane.

You will find your partner sooner, with whom you can form ONE UNIT, and thus, by teaching each other, you can raise your spiritual knowledge.

In order to have a more beautiful world and a better life, everyone has to take off their masks, because this way the pretend play ends and people can show others who they really are.

And this has two conditions. Learning to accept and let go. This teaches you to respect yourself and others. This is how you can love unconditionally.

 

Author: Star

 

 

Szólj hozzá

Gondolataim... Gondolataim 68. rész Van karma ? Nincs karma ?