2024. ápr 21.

Gondolataim 38. rész

írta: Csillag M . Gyöngyi
Gondolataim 38. rész

Jelen azaz most

 

 Nézd meg a videót , nagyon jó és pár percet vesz csak el az idődből.

                           

                               Gondolataim 38. rész

 

Jelen azaz most

 

Az emberek annyira görcsösen ragaszkodnak a múlthoz , hogy elfelejtenek a mostban élni. S harcolnak az elképzelt jövőért miközben nem tudnak örülni a jelenben semminek.

A jelenben kell élni és megélni a jelent úgy, hogy az legyen a mostban legjobb pillanat.

Ha mindig arra törekedik az ember, hogy a mostból hozza ki a legjobbat , azt hiszem akkor mondhatja igazán , hogy megélte az életet ...s nem leélte ☝️😊 mert a kettő között óriási a különbség , ezért nem mindegy hogy megélte valaki vagy leélte az életét.

Az a baj , hogy annyira ragaszkodik az ember a tárgyakhoz az anyagiakhoz. Miközben a legszebb élményekről marad le. A pillanat ami többé talán nem jön el.

Az anyag pótolható , viszont a család, barátok ...stb ők nem. A szép pillanat ami megfoghatatlan , mégis a legértékesebbnek mondható ha nem éled át , nem raktározhatod későbbre, mert elmúlik s lehet többé nem is jön el újra !

Ezért...

Most tedd meg amit szeretnél,

Most változtass ha szeretnéd,

Most tegyél a jövődért,

Most szeressd akit eléd tolt az élet,

Most hívd fel aki hiányzik,

Most öleld át akinek örülsz,

Most mondd el neki mennyire fontos neked, és ne holnap és ne majd !

A jelen és a most a fontos , mert az van , az a biztos ....de a holnap vagy a majd , az már nem biztos ! A most , most van az a te jelened !

Tanuld meg , ha valamit szeretnél változtatni , vagy terved van a jövődre. Akkor most cselekedj, s ne holnap s ne később ! Mert elszalasztod a lehetőséget. Van egy nagyon jó mondás erre .

Amit ma megtehetsz, azt ne halasszd későbbre !

Ez pedig nagyon így van ! Az ember csak hajszolja a pénzt , hogy elegendő forráshoz jusson, ami elősegíti a megélhetést. Úgy hogy közben nem ér rá élni ! Bele vannak fásulva abba, hogy küzdelem az életük.

De kérem szépen... az élet csodás perceit meg tova engedik !

Pedig ahhoz hogy túléljen, kell kis motiváció ! Ahhoz hogy a küzdelmes életben legyen energiád , akkor néha meg kell állni és élni kell most a jelenben !

Persze nem arról van szó, hogy ülj be egy kocsmába és idd le magad ahhoz, hogy érezd... hogy még élsz ! Arról beszélek, hogy azt tedd amit szeretsz ... olvasni , kertészkedni , sétálni , kirándulni , kreatívkodni ...stb...ami boldoggá tesz , és energiát meríthetsz belőle !

Sokat számít hogy érezd jól magad és feltudj töltődni azzal amit csinálsz !

A mostban élj, a múlt elmúlt, ha széppé tetted , szép emlék maradt, ha nem sikerült , próbáld meg most szebbé tenni , hogy a jövőben érezd szépnek a múltad. 😊

Következő írásomból :

 

Gondolataim 39. rész

 

Párkapcsolatok ( közkívánatra 😊 )

Boldogító igen, vagy nem ?

A fiatal pár lassan 1 éve hogy együtt vannak .

Elveszlek ! - mondta a fiú.

Lány

Ne már ! Ezt most komolyan minek ?

Folytatom hamarosan 🥰

 

Csillag M. Gyöngyi

Leányvár . 2023. 06. 2

Szólj hozzá

Gondolataim... Gondolataim 38. rész Jelen azaz most