2024. már 17.

Gondolataim 50. rész

írta: Csillag M . Gyöngyi
Gondolataim 50. rész

      enegy111.jpg 

                     

                                Gondolataim 50. rész

 

Eladósodás

 

Van az a pont…. mikor az ember ki kell hogy mondja azt, ami piszkálja a csőrét, mi az ami bántja, s mi az ami fáj , mert sajnos nem lehetek vak...látok , hallok , tapasztalok .

Ismerve a mai életviszonyokat, drágulást amit az infláció miatt bekövetkezett… visszavonhatatlanul veszélyeztetve a kisemberek megélhetésének és az alapszükségleteinek a veszélyeztetését.

A fizetések még most sem követik ezt a fajta áremelkedési rátát itt MO-on.

Az élet drága … Hát igen !

Volt egy időszak mikor az ember ,ember számba volt véve…

Nem írok korszakot mert minek , tudja mindenki, hogy a háború utáni időről írok….

Akkoriban még a kölcsönök is elérhetőbbek voltak azok számára akik megszorúltak. Esetleg valami tervük lett volna a jövőre nézve és nem volt meg ehhez az a forrás amit ugye pénznek hívnak .

A bankok még nem voltak nagy emberek kezében , hanem az állam tulajdonában voltak. Igaz egy bank volt amit OTP néven futott és volt a Takarékszövetkezet, ami még jobb feltételekkel biztosított forrást a szegényebb rétegeknek.

 

Egy nap jött a hidegleves a szerencsétlen adósokra .

Aki nem tudja fizetni a hitelét, Bárlistára kerül, és onnantól nem kaphat hitelt. Pedig sokan mint az ÁLLAM is hitelt hitelből fizettek vissza …. előbb nem utóbb mindenki kinyögte amit kellett , ha lejárt így bármikor elérhető volt számára ha megszorúl újra hitelhez jusson.

Ma sajnos aki BÁR -os nincs lehetősége sehol hitelhez jutnia.

Aztán jött a végrehajtási história ami a kisemberek életét megkeserítette… és sokan a feketemunkából kellett hogy éljenek. Ehhez folyamodva mondanom sem kell hogy miktől fosztották meg az emberek magukat . A nyugdíjhoz szükséges idő elveszett, hisz fekete munkásnak nincs bejelentett állása , igaz nem is adózott , de ez más lapra tartozik. Ebbe most nem megyek bele… Mert nagyon sok olyan pénzes ember van aki nem aszerint adózik amennyi a bevétele. Gondolok az ügyvédi kenőpénzekre , orvosok dugi , titokban elkért pénzeikre stb...amire sajnos a mainapig nincs megfelelő rálátása az átlagembereknek.

PL: 80- as években egy szülésért már 45 ezer ft-ot is elkértek ha orvost fogadtál. Ez mind stikában mert ugye nem adozott róla senki .

De ez csak 1 a sok közül amit kiemeltem.

De ne menjünk el a témától .

Adosság.

Volt egy olyan törvény amit sokan nem tudtak és nem is használtak, csak kihasználtak.

Az ELÉVÜLÉS .

5 ÉV amikor ha az adóst 5 évig nem érték el vagy külföldre ment dolgozni 5 év után már nem volt követelhető az adóssága.

MO- on volt egy legendás ügyvéd. Ma már nem él, de nem írok nevet.

Az ördög ügyvédjének hívták már utobb… de ennek egy másik története van.

Nos , ez az ügyvéd sok embernek mentette meg az életét , hogy elavult hiteleket ne kelljen visszafizetniük , így az egyre élhetetlenebb világban , de életben tudtak maradni.

Híres lett ez az ügyvéd , ki vérszemet kapva, magasabbra egyre magasabbra rakta a mércéjét.

De mind tudjuk…….mindennek van ára... minden s mindenki megvehető … így a gazdagok megvették maguknak ezt az ügyvédet és bekebelezte a rendszer ezt a lehetőséget a szegényemberek elől.

Így a feketeleves jutott az átlag szegénynek...akikből átlagon aluli szegényt csináltak azzal, hogy végrehajtottak olyan dolgokat is... ami ugymond nem volt törvényes…. De kihez is fordúlhatott volna az adós ? Nem volt pénze ügyvédre , mert a szegények ügyvédjét a gazdagok ellopták ( ugymond megvették ) a nép elöl.

Szabadon garázdálkodhattak a végrehajtók….

Sokan fedél nélkül maradtak … családokat tettek utcára . Mégrosszabb esetbe szét barmoltak családokat , inkasszóztak , börtönöztek stb... ami annyira ellehetetlenítette a megélhetést MO- on hogy ez egy katasztrófa.

És most itt tartunk. A végrehajtás egy külön szakma lett !!!

Nincs hova , kihez fordulni , mert a végrehajtók minden eszközt megragadva még törvénytelenséget is elkövetve is de behajtják az adóságot . Független attól már elavult 20 – 30 éves tartozásokat vesznek elő a semmiből , mi rég lezárt akták voltak , de az ügyvédek, végrehajtók pénzt látnak belőle.

Egymásnak olcsó pénzért eladva ( akár többször is ) hatalmas összegekkel terhelve az akkori adósok adósságát ….mondván ilyen olyan papírmunkadíj meg birói munkadíj , ügyvédi költség stb-re hivatkozva szép lassan kúszik fel a meg nem fizetett adóság … hol a határ ??? Kiszabja meg ? SENKI !!! A határ a csillagos ég….

Ki mennyit tud belőle kihozni alapon göngyölgetik maguk között az ügyvédek. S nincs senki aki ennek megálljt parancsolna , hisz most már minden mögött a maffia áll ….

Csak egy példa . 24 ezer ft- os mobilszolgátatás tartozást pár év alatt több mint fél MILLIÓ fölé strófolják. Ennyi 24 ezer ft az összes tartozása 690 ezer ft … MOST kamilláztok ??? De bizony ez ennyi …. ami ugye hatalmas összeg egy átlagalatti fizetésből.

Nem beszélve arról , hogy van olyan amikor egy adósságból kettőt csinálnak és duplán vonják az embertől le …

Egyszer , elveszik a lakásod , kocsid és minden ingóságod ...aztán a teljes tartozást is behajtsák …

Nos itt az a pont amikor az ember vére valahol forrni kezd …

Szétnézve magam körül mit látok ?

Rendkívűli szegénységet ! Ide jutottunk !

Hogy meg tudj élni , kell egy bejelentett állás mellé egy plussz mellékállás . Vagy kettő !!!

Ez pedig hab a tortán ha van adósságod a bejelentett állásod bérét viszi a végrehajtás … hogy mi marad azt nem nézik vajon lesz e miből fizetned pl villanyt vizet stb...ez pedig már a jéghegy csúcsa ha albérletben laksz , mert ott a lakás használatáért is kell fizetned…

NEM !!! Ne mondja senki azt hogy jaj mert akkor mindenki hitelből vett meg mindent , akkor fizessen ha már egyszer felvette…

Persze , részben igaza van a másik oldalnak . A felvett hiteleket fizessék , igen .

De !!!

Elvették az emberektől a lehetőséget arra hogy emberhez méltóan tudjon élni és fizetni .

Minden online pénzmozgást nyomon követnek a maffia emberei , így el véve azt a lehetőséget hogy az ember a pénztárcájához mérten fizethessen.

Majd ők kiszámolják azt, te mekkora összeget kell hogy fizess , hiszen az életed végéig legalább adós kell hogy maradj és kiszolgáltatott ennek a rendszernek, mert te vagy nekik egy forrás ha bejelentett helyen dolgozol.

És mi ez ? Nem más mint egy mókuskerék . Amiből nincs kiszállás, csak ha meghalsz. De már kitalálta a rendszer azt is, hogy az adóság is örökölhető legyen ….

Mert minden kicsi számít alapon...de behajtható legyen minden fillér a maffiának alias a Bankoknak .

 

Tehát összefoglalva :

Amit a rendszer adott az egy lehetőség volt hogy a szegényebb is felzárkozzon az adósok közé !

Mert már akkor az összes multi beleértve az ország és az állam adósságokat a világ eladosodott.

Így a kisemberek akik valamilyen oknál fogva nem törlesztették a hitelüket vagy elmaradtak a hitel visszafizetéssel, azokat is nyomorba kell hogy döntsék …

Erre kialakult egy olyan behajtó ( végrehajtó ) rendszer ami a gatyádat is leszedi ha kell , és elveszi az életedet ha más út nincs .

Aki nincs benne vagy nem volt részese ennek , sajnos nem is tudja elképzelni sem hogy mi folyik a pénz körül.

Tehát . Egyszó mint száz. Ennek a renszernek a neve a maffia aki a világot uralja. Még a kormányokat is . Bankok ,gyógyszeripar, média, mezőgazdaság ipar, egészségügy stb…

Nem kis pénzek forognak ezekben az úgynevezett büzsdében . Hiszen mindenki érintett amig él. Hiszen a bankokat, áramot , gyogyszert egészségügyet stb mindenki használja . Nem bújhatsz ki alóla …. A szolgáltatás a termék bármi pénzbe kerül. Aminek qurva nagy adója van .

A ma számlái már nem a fogyasztásodról szól … mert nem annyit fizetsz amennyit használsz hisz rajta van már az istenbugyija is mert azt is neked kell fizetned hogy ha elvásott és cserélnie kell :)

Minden viccet félretéve . Jól kitalálták ,, hogy szopjon mindenki , nehogy kimaradj vagy lemaradj a jóról. Ha nincs tartozásod majd lesz ! Gáz elszámolás pl . Csinálnak neked akkora rendszerhasználatidijjat hogy belefeketülsz ! És kidobja elszámoláskor , tartozásod 200 illetve van hgy milliós tartozás jön ki …. hiába olvasod a mérőállásokat !

Ez hogy ?

Ma már ellenőrízhetetlen mit hova kell fizetned. Tehát ha nem voltál adós, majd a rendszer és a maffia adóssá alakít hahahaha …

Hjjja kérem … Meg van ez csinálva ….

Az élet drága sajnos túl drága és az ember nem tud elfutni és elbújni a maffia elől. Ez van.

A hajléktalanság egyre nő és az emberek pedig egyre elkeseredettebbek lesznek. Egyre brutálisabb lesz hogy más pénzforrást keresve egyre több törvénytelen eszközt találnak ki a bevételszerzésre a maffia rendszere.

Egyenlőre még kontrolálatlan források is vannak a nép birtokában. 

A következő részben a tudatalatti és a tudatról fogok nektek írni .

 

Részlet a Gondolataim 51. részéből :

 

Mi a tudatalatti?

Foglalkozzunk kicsit ezzel.

Ez csak az én meglátásom, a tapasztalataim alapján. Lehet nem értesz egyet velem de én álláspontom ez. Ha cáfolni akarod akkor ird le mi alapján gondolod másképp.

A tudatallattit egy szóval is megfogalmazhatjuk. Ez a szó az EMLÉKEID avagy a múlt emlékei...

 

Hamarosan folytatom...

 

Szólj hozzá

Gondolataim... Gondolataim 50. rész