2023. jún 25.

Gondolataim 10.Rész

írta: Csillag M . Gyöngyi
Gondolataim 10.Rész

Jó és rossz Szegénység avagy gazdagság

ennn333.jpg

 

                        Gondolataim 10.Rész

 

Jó és rossz

 

Szegénység avagy gazdagság
Senki nem születik jónak vagy rossznak.
Az ember mikor megszületik, megkapja Isten szent szellemét.
Más szóval az a kis mesterséges inteligencia, születésünk pillanatától tanul. A szüleitől, tanáraitól aztán a környezetétől és annak hatására a viselkedését és jellemét alakítja és formálja az ember gyerekének.
Az egész életét az határozza meg hova született és kik veszik körűl. Mennyire törődnek vele , mennyire nem...
Eleve egy szegény családba született egyén csak úgy tud érvényesülni ha van támogatottsága. Gondolok a tanulmányaira és a szellemi növekedésére. Az érzelmi skálája a viselkedése, másokhoz való viszonyulása is a környezete hatására alakul.
Egy olyan család ahol nem tudnak megadni mindent és ráadásul egymással sem jönnek ki jól, annak a fiatalnak mindig meg kell küzdeni az élet nehézségeivel , s ők jobban ki vannak téve annak hogy úgymond ,, rossz útra '' térnek.
Kevésbé tudnak elfogadó lenni és nem tudnak a környezetükbe beleilleszkedni. Nehezen kezelhető gyerekek , felnőttek vállnak egyes fiatalból.
Hiszen nincs előttük meg az az erkölcsi minta és magatartási példa ami az élethez szükséges.
Az élete ezáltal nehéz és ingoványos lesz. Egész életében küszködik, hogy elérje a céljait, ha egyáltalán vannak e céljai.
Mert elég sok az a fiatal akiknek még céljai sincsennek. Csak alig várják dolgozhassanak, hogy pénzük legyen , hiszen azt latták hogy forrás hiány van. Pénzügyi szabadság reményében nem tanul tovább. A szülők veszekedései s a pláne ha a pénz miatt van, egy gyermek életébe nagy traumát okoz ez a viselkedés.
Legtöbb esetben a géneikben a szüleik viselkedését hordozzák a gyermekeik. Agrasszívak s durvák lehetnek....
Az élet ha olyan emberekkel hozza össze őket, akik a bűnhöz közel állnak, ez a könnyebb megélhetési formára búzdítja az erre hajlamos fiatalokat.
Mint pl. büncselekményeket követnek el, de ha nem is követik el akkor pedig erőszakos, akaratos viselkedéssel próbálnak érvényesülni, az életben.
De van olyan is aki otthonról a bárány tipusú viselkedést hozta magával. Mert azt látta, hogy a szüleiket elnyomják, kihasználják és azok pedig csendben szenvednek.
Azokat a fiatal generációkat örökké elnyomják és kihasználják. Nem tudják megvédeni magukat , nem mernek kiállni az igazukért.
Kevesen tudnak érvényesülni majd az életben.
Ezeknek az embereknek az élete tele van fájdalommal, szenvedéssel. Mert magukban hordozzák a szülői mintát, bármit csinálnak soha nem lesz elég forrásuk ahhoz, hogy elégedett , boldog életet élhessenek. Az élet küszködés számukra. Ezenkívül nehezen fogadja el a másik ember közeledését , mert bizalmatlan.
Ezek a ( bárány ) emberek ha családot is alapítanak, általában az áldozatok lesznek a házasságban. Legtöbbjük tűr amig csak tudnak.
Ők biztonságot keresve menekülnek a házasságba, de sajnos általánosságban véve mindig azokat fog ki a ,, bárány '' akik próbálnak uralkodni rajtuk.
Ez pedig egy életen át nem lehet fentartani. Mi vállással végződik , mert van olykor tettlegességgé fajul a dolog s a másik menekülőre fogja .
Az erőszakosabbak pedig általában úgy kötnek házasságot hogy a ,, barány '' tipust keresik.
Mert az uralkodó tipus nem tud egy abiciónozus ( határozott ) emberrel kijönni .
Tehát ez az ami meghatározza a jövőjüket.
A két fajta rétegnél kb ugyan azok a hátrányok érik azt aki a bárány tipusu családból származnak.
S most beszéljünk kicsit az Elittekről.
Az Elit a csemetéiket van ki a tudatosságra nevelik.
S van akik a saját karierjükkel foglalkoznak, s úgy élnek mintha a gyerek ott sem volna .
Akik tudatosságra nevelik a gyermeküket , azok megtanúlják hogy a pénz egy olyan eszköz ami szükséges a boldogulásukhoz, de ezért tenni is kell. Viszont van egy biztos hátterük, ami elég az önmegvalósitáshoz. Ezekből a kis emberekből kerülnek ki az ugymond bankarok meg a nagy multicég vezetők és a szülöktől átvett vállalkozások, üzletek vezetői lesznek . Ők tudják mit akarnak !
Szépen élnek s példásan. Ráadásul szociális érzékenyek !
Tehát segítőkészek !
Viszont általában úgy is házasodnak hogy a köreikből , mert nem szeretnek keveredni a csóróbb rétegekkel. Ritka az ellenkezője !
Akiknek a szülei karier építők , vagy ház vezetőnő neveli a gyerekeiket , vagy utca , mert nincs szülőifelügyelet.
Ők sajnálatos módon mindent megkapnak csak egyet nem . A szülői szeretetet és a törődést.
Ezek a gyerekek , pökkendiek, nagyképüek, másokkal durvák lesznek. Keresik azt hogy tudják felhívni magukra a figyelmet.
Talán ők akik mindenre képesek , merem állítani még ölni is .
Sajnálatos modon nem nevelték munkára őket s rá sincsennek kényszerítve , mert a szülő úgy gondolja, hogy mindent megkap a gyerek aztán ennyi . Nekik ennyit jelent az, hogy van gyerekük . Alá tesznek kocsit , házat s talán egy jófizető állást is ... De igazából ez a gyermek semmit nem tanult, hogy kell önállóan élni , masokkal jól kijönni és együttműködni más emberekkel.
Sajnos a mai kor nem teszi lehetővé, hogy egy szülőt felelőségre vonhasson bárki, ha nem úgy neveli a gyerekét, ahogy egy tisztességes társadalomban ez dukálna ( elvárható lenne ).
Ezek az emberek ha hatalmat kapnak bármire képesek.
Latjuk, hogy a világban mennyi korrupt vezető van és mennyi rosszat tehetnek a néppel.
Sajnos ezeket az embereket nem vonhatják felelősére mert olyan a szülői háttér. És ma akinek pénze hatalma van , tapasztaljuk , megtehetnek bármit !
Szóval a lényeg az , az leszel a jövőben ahova születtél.
És ha te nem fogsz változtatni magadon, akkor a szülői mintát viszed tovább a házasságodba és adod át a gyermekeiteknek...
Így a világ egyre rosszabb lesz azok számára akik tisztességes munkából szeretnének boldogulni. S próbálnak becsületesen élni és tisztességgel felnevelni az utódaikat.
A szegény és a gazdag között hatalmas a szakadék !
Sajnos semmi látható, érezhető jele nincs annak, hogy ezen valaha is változtatás történne .
Akinek anyagi forrása van, azoknak nincs arra gondjuk, hogy a szegényebb rétegek szenvednek a forrás hiány által .
A forrásnak ( pénz ) gazdája van !
És itt a szegénynek csak akkor lenne jobb, ha a vezetők és a politikusok nem maguknak gyűjtögetnének és a néptől ( ugymond lopnák el ) a forrást , olyan magas bér adózással és jövedéki ( termék , szolgáltatás stb... ) adózással , hogy a még szegényebbségbe sodródik az is aki azért kicsit kónnyebben élt ...
Nos itt a Teremtő nem tud mit tenni..
A diszkrimináció korát éljük , és ha a gazdagok és a hatalom nem fékezi meg ezt a habzsoló életmódot , országok mennek tönk szélére ... Nem politizálok ,
de ez már nagyon nincs jól ami folyik a földön . Mert ez maga egy hűbérrendszer....
Rabszolgák vagyunk , s robotok... S úgy tűnik a változás nem nagyon jön el...
Valóságban mit jelent a szeretet és mi a szerelem ?
Miért fontos a szeretet ?
Erre próbálok választ kapni, mi ez az érzés , honnan van és miért tud úgy fájni ha nincs �
Miért kell a szeretet mindenkinek ?
Miért lehet belebetegedni a szeretet hiányába ?
A Gondolataim 11. részében kicsit utána járunk és megközelítjük a témát �
Folytatom ....
Csillag M. Gyöngyi
2023. 05. 22.

                   My thoughts Part 10

Good and bad

Poverty or wealth
No one is born good or bad.
When a person is born, he receives God's holy spirit.
In other words, that little artificial intelligence learns from the moment we are born. From your parents, teachers, then from your environment and as a result, your child's behavior and character is shaped and shaped.
His whole life is determined by where he was born and who surrounds him. How much they care about him, how much they don't...
An individual born into a poor family can only assert himself if he has support. I think of his studies and his intellectual growth. His emotional scale, his behavior and his attitude towards others are also shaped by his environment.
A family where they can't give everything and, moreover, don't get along well with each other, that young person always has to deal with life's difficulties, and they are more exposed to, so to speak, going down the wrong path.
They can be less accepting and cannot fit into their environment. Children and adults are difficult to handle, and some young people become adults.
After all, they do not have the moral model and example of behavior that is necessary for life.
This will make your life difficult and swampy. He struggles throughout his life to achieve his goals, if he has any goals at all.
Because there are quite a lot of young people who don't even have goals. They just can't wait to work so that they have money, because they realized that there is a lack of resources. In the hope of financial freedom, he no longer studies. Quarrels between parents, especially if it is about money, this behavior causes great trauma in a child's life.
In most cases, their children carry the behavior of their parents in their genes. They can be aggressive and rude...
If life brings them together with people who are close to sin, this encourages young people who are prone to it to an easier way of living.
Such as. they commit crimes, but even if they don't commit them, they try to assert themselves in life with violent, willful behavior.
But there are also those who brought sheep-like behavior with them from home. Because he saw that their parents were being oppressed, exploited, and that they were suffering in silence.
Those young generations will forever be oppressed and exploited. They cannot defend themselves, they do not dare to stand up for their rights.
Few will be able to prevail in life.
The lives of these people are full of pain and suffering. Because they carry the parental pattern, no matter what they do, they will never have enough resources to live a satisfied, happy life. Life is a struggle for them. In addition, it is difficult for him to accept the approach of another person, because he is distrustful.
If these (lamb) people start a family, they will usually be the victims in the marriage. Most of them put up with it as long as they can.
They flee to marriage in search of security, but unfortunately, in general, those who try to rule over them are always caught by the "sheep".
And this cannot be sustained for a lifetime. It ends in a mutual agreement, because sometimes the matter turns into an act and the other person takes it as a runaway.
And the more violent ones usually enter into marriage by looking for the "barány" type.
Because the ruling type cannot get along with an ambitious (determined) person.
So this is what determines their future.
For the two types of layers, those who come from the lamb type family have about the same disadvantages.
And now let's talk a little about the Elites.
The Elite are raising their children to be aware of who they are.
And there are people who deal with their own careers and live as if the child is not even there.
Those who raise their children to be aware will learn that money is a tool that is necessary for their prosperity, but it is necessary to do something about it. However, they have a solid background, which is enough for self-realization. Bankers and managers of large multi-company companies and businesses inherited from their parents will emerge from these little people. They know what they want!
They live beautifully and exemplary. Moreover, they are socially sensitive!
So they are helpful!
However, they usually marry from within their circles, because they do not like to mix with the poorer strata. The opposite is rare!
Those whose parents are career builders, or the house manager raises their children, or the street, because there is no parental supervision.
Unfortunately, they get everything but not one. Parental love and care.
These children are arrogant, pompous, and will be rude to others. They are looking for ways to draw attention to themselves.
Maybe they are the ones who can do anything, I dare to stop and even kill.
Regrettably, they were not raised to work, and they are not forced to do so either, because the parent thinks that the child will get everything and that's it. Having a child means so much to them. They put a car, a house, and maybe even a well-paying job... But really, this child has not learned anything about how to live independently, get along well with others, and cooperate with other people.
Unfortunately, today's age does not allow you to hold a parent accountable anyone, if they don't raise their children in the way that would (should be expected) in a decent society.
These people can do anything if they get power.
We see how many corrupt leaders there are in the world and how much harm they can do to the people.
Unfortunately, these people cannot be held responsible because of their parental background. And today, those who have the power of money can do anything!
So the point is, in the future you will be where you were born.
And if you are not going to change yourself, then you will carry the parental pattern into your marriage and pass it on to your children...
Thus, the world will become worse and worse for those who want to make a living from decent work. And they try to live honestly and raise their offspring with integrity.
The gap between the poor and the rich is huge!
Unfortunately, there are no visible or tangible signs that this will ever change.
Those who have financial resources have no problem with the fact that the poorer classes suffer due to the lack of resources.
The source (money) has an owner!
And here, it would only be better for the poor if the leaders and politicians did not collect for themselves and (steal, so to speak) the resources from the people, with such high wage taxation and excise (product, service, etc.) taxation, that even poorer even those who lived a little more comfortably drift away...
Well, the Creator can't do anything here..
We are living in an age of discrimination, and if the rich and the government do not curb this extravagant lifestyle, countries will go to the brink of ruin... I am not playing politics,
but what is going on in the world is not very good anymore. Because this is a fiefdom system itself...
We are slaves and robots... And it seems that change is not coming soon...
What does love really mean and what is love?
Why is love important?
I'm trying to get an answer to this, what is this feeling, where does it come from and why can it hurt when it's not there �
Why does everyone need love?
Why can you get sick from the lack of love?
In the 11th part of My Thoughts, we look a little further and approach the topic �
I will continue ....
Star M. Gyöngyi
22/05/2023
Szólj hozzá

ÉLET Élet- morzsák Gondolataim... Mesterséges Értelem Jó és rossz Szegénység avagy gazdagság Gondolataim 10.