Krumplis pogácsám
Krumplis pogácsám
Hozzávalók:
80 dkg krumpli,
40 dkg liszt,
só ízlés szerint,
2 egész tojás,
1 evőkanál zsír,
sütéshez: házi zsír
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. A levet leöntjük a krumpliról, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót és az evőkanál zsírt. Összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval mintázzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Alaposan zsírozott tepsibe rakjuk a pogácsákat és mindegyik pogácsa tetejére teszünk zsírt.
Forró sütőben sütjük, akkor jó, ha sülés közben tocsog a zsírban. Amikor az egyik fele megpirult, megforgatjuk a pogácsákat és a másik felét is pirosra sütjük.
Jó étvágyat !
My potato patty
Ingredients:
80 dkg potatoes,
40 dkg of flour,
salt to taste
2 whole eggs,
1 tablespoon fat,
for frying: homemade fat
Preparation:
Peel a squash, grate it and simmer in salted water.
Pour the juice off the potatoes, let it cool down a
little and then crush it with a potato press.
Add the eggs, flour, salt and a tablespoon of fat.
Knead it, roll it out thinly, pattern the top with
a chopper, tear it out. Place the patties in a
thoroughly greased baking sheet and place grease
on top of each patch.
When baked in a hot oven, it is good to simmer
in the fat while frying. When one half is blushed,
we turn the patties over and fry the other half in red as well.
Enjoy your meal !