Zöldséges rakott krumpli
Zöldséges rakott krumpli
Hozzávalók:
8-10 db közepes krumpli
8-10 db tojás
1 szál lángolt kolbász
2 fej vöröshagyma
Fél csomag fagyasztott brokkoli ( vagy egy kisebb fej )
Fél csomag fagyasztott vegyes zöldség ( karfiol, sárgarépa, karalábé , zöldség )
1- 2 evő kanál mustár
1 doboz 850 gr. tejföl
1 kanál zsír
1- 2 kanál oliva vagy len olaj
Elkészítés:
A krumplit héjába megfőzzük.
A tojást keményre főzzük.
A hagymát megpucoljuk és szeleteljük , beletesszük a zsiradékkal egy kisebb lábosba , aztán rá tesszük a felkarikázott kolbászt és megsütjük.
A zöldségeket kis olajban feltesszük párolni, takarékon, fedővel , előtte kicsit sózzuk be, jobban kiengedi a levét, és megpároljuk a saját levében.
Mikor minden megfőtt felszeleteljük a krumplit, tojást. Beleteszünk a lábos vagy tepsi aljába, egy sor krumplit, egy sor tojást ( kicsit a krumplit és a tojást sózni kell )
Aztán egy sor párolt zöldet, erre rá a hagymás kolbászt. Utána megint krumpli és addig míg el nem fogy.
A tetejét mindig krumplival fedjük le.
Aztán fél doboz tejfölt kikeverünk egy - két kanál mustárral és jól felhígítjuk vízzel, amit rá öntünk a krumplira.
Majd a tetejét natúr tejföllel jól bekenjük mindenhol, hogy a leve ne tudjon elpárologni.
Jó szaftos, ízletes zöldséges rakott krumplink lesz.
A sütőben kb 50- 60 percig sütjük össze, közepes lángon. Ha a teteje kezd pirulni vehetjük is ki a sütőből. Nem kell lefedni, mert pont annyi lé marad rajta amennyi kell.
Jó étvágyat !
Budapest. 2022. 05. 20.
Saját recept , osztható! Ha valaki elkészítette és ízlik a családnak, barátnak, arra kérem ossza meg velem is és a többiekkel :)