Rakott tészta zöldséggel ( másképp )
Rakott tészta zöldséggel ( másképp )
Hozzávalók :
1 csomag tészta ( orsós tésztával csináltam. )
1 csomag zöldségkeverék ( fagyasztott )
4 szál virsli
15 dkg reszelt sajt
kb. 1 liter tej
3 gerezd reszelt fokhagyma
3 evőkanál liszt
só, bors, borsikafű az ízesítéshez
zsiradék
Mindent külön megcsinálok:
Tészta:
Lábosban zsiradékot hevítek, beleteszem a tésztát, kicsit lepirítom, sózom, majd annyi forró vízzel felöntöm amennyi ellepi de egy ujjnyival több legyen. Megforr, takarékra zárom, fedővel hagyom. Ha jól felszívta a vizet, elzárom a gázt és félre teszem. ( a tetőt rajta hagyom a tésztán.)
Zöldség:
Lepirítom kis olajban a fagyos zöldséget, és fedő alatt félig megpuhítom. Kicsit megsózom . Majd ha kész félre teszem.
A virslit kis serpenyőbe karikázom és azt is átpirítom, kevés kis zsiradékban. Félre teszem.
Fokhagymás öntet a tésztára:
A tej 1.3 részével kikeverek 3 kanál lisztet , borssal, sóval.
A többit felteszem forrni. Mikor forr lassú tűzön jól megfőzöm állandó kevergetéssel. Amikor kész beleteszem a reszelt fokhagymát, forralom 1-2 percet. Leveszem a tűzről és a karikákra vágott pirított virslit is bele teszem. Aztán félreteszem.
Elkészítés :
Fogsz egy nagy tepsit , kikened vékonyan zsírral, majd a tészta ¾ -ét belerakod, szépen elteríted a tepsibe. Ekkor a fokhagymás öntetünk 3/4 – t ráöntöd mindenhol lepje be a tésztát.
Majd a pirított zöldséget rászórod a tészta tetejére, elegyengeted és arra ráteszed a maradék tésztát.
Majd rácsurgatod az öntetet ami maradt. A tetejére pedig a reszelt sajtot rászórod.
A 180 fokos sütőbe jó 25-30 percig átsütöd, hogy a sajt teteje kicsit megpiruljon.
Jó étvágyat.