2022. már 19.

Zacsis csirkecomb krumplival

írta: Csillag M . Gyöngyi
Zacsis csirkecomb krumplival

zacsiscsibecomb_krumplival.jpg

 

Zacsis csirkecomb krumplival

 

Hozzávalók:

 

4 csirkecomb

10 db közepes krumpli

2 közepes alma

2 lila hagyma

2 fehér hagyma

2 közepes sárgarépa

 

Pácoldat:

 

kb fél dl olaj

3-4 evőkanál mustár

só ( kb laza csapott evőkanál )

1 evőkanál őrölt piros paprika

borsikafű ( ízlés szerint )

színes bors ( ízlés szerint )

3 gerezd fokhagyma ( egészbe is beleteheted, vagy reszelve a pácba )

 

zacsiscsibecomb_krumplivalkence.jpg

 

Elkészítés:

 

Egy közepes tepsibe a sütő zacsi száját széthúzod, úgy hogy sorba tudd belehelyezni a dolgokat.

A pácoldatot összekevered egy közepes tálba, majd a csirkecombokat beleforgatod, és beleteszed a zacsi legaljára.

 

A négybe vágott krumplikat, almát, sárgarépát, lila és fehér hagymát szintén megforgatod a páclében.

Majd a combok mellé teszed.

 

A maradék páclét a tálban kb fél dl vízzel kiöblíted, lehet kicsit több a víz ... de ne legyen 1 dl - nél több  !!

 

Ezt öntsünk rá a zacsiban lévő pácolt ételre. Majd légmentesen kössük be a zacsit. Fektessük a tepsibe el és egyengessük el a zacsiba hogy mindenhol egyforma legyen az étel mennyisége.

 

KB 50 – 60 percig sütjük a zacsiban 180 fokon , utána kiöntjük a zacsiból a tepsibe az egészet és kb 20 percig összesütjük , kicsit lepirítjuk.

 

Hamar meg van, laktató , és egészséges !

 

Jó étvágyat !

 

Szólj hozzá

Sajátreceptek Zacsis csirkecomb krumplival