Zacsis csirkecomb krumplival
Zacsis csirkecomb krumplival
Hozzávalók:
4 csirkecomb
10 db közepes krumpli
2 közepes alma
2 lila hagyma
2 fehér hagyma
2 közepes sárgarépa
Pácoldat:
kb fél dl olaj
3-4 evőkanál mustár
só ( kb laza csapott evőkanál )
1 evőkanál őrölt piros paprika
borsikafű ( ízlés szerint )
színes bors ( ízlés szerint )
3 gerezd fokhagyma ( egészbe is beleteheted, vagy reszelve a pácba )
Elkészítés:
Egy közepes tepsibe a sütő zacsi száját széthúzod, úgy hogy sorba tudd belehelyezni a dolgokat.
A pácoldatot összekevered egy közepes tálba, majd a csirkecombokat beleforgatod, és beleteszed a zacsi legaljára.
A négybe vágott krumplikat, almát, sárgarépát, lila és fehér hagymát szintén megforgatod a páclében.
Majd a combok mellé teszed.
A maradék páclét a tálban kb fél dl vízzel kiöblíted, lehet kicsit több a víz ... de ne legyen 1 dl - nél több !!
Ezt öntsünk rá a zacsiban lévő pácolt ételre. Majd légmentesen kössük be a zacsit. Fektessük a tepsibe el és egyengessük el a zacsiba hogy mindenhol egyforma legyen az étel mennyisége.
KB 50 – 60 percig sütjük a zacsiban 180 fokon , utána kiöntjük a zacsiból a tepsibe az egészet és kb 20 percig összesütjük , kicsit lepirítjuk.
Hamar meg van, laktató , és egészséges !
Jó étvágyat !