Alma köntösben
Alma köntösben
Hozzávalók :
4 nagyobb alma
2 tojás
3-4 evőkanál liszt
3 dl olaj
2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés ( kb. 30 perc )
Az almákat meghámozom, Kb. 1 cm vastagságra felvágom.
A magházat kiszúrom.
A felvert tojásból, lisztből, sóból palacsinta sűrűségű mártó masszát készítek.
Az előzetesen lisztben megforgatott almakarikákat, belemártom a masszába,
kiemelve lecsepegtetem és bő forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm.
A frissen kisült almakarikákat, őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintve kínálom.
Jó étvágyat !
Energia tartalom: 830 kJ
Fehérjetartalom: 6g
Zsírtartalom: 8g
Szénhidráttartalom: 26g
Bp. 2022. 03. 08.