2022. már 08.

Alma köntösben

írta: Csillag M . Gyöngyi
Alma köntösben

alma_kontosbenjokep.jpg

 

Alma köntösben

 

Hozzávalók :

 

4 nagyobb alma

2 tojás

3-4 evőkanál liszt

3 dl olaj

2 evőkanál porcukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

 

Elkészítés ( kb. 30 perc )

 

 

Az almákat meghámozom, Kb. 1 cm vastagságra felvágom.

A magházat kiszúrom.

A felvert tojásból, lisztből, sóból palacsinta sűrűségű mártó masszát készítek.

Az előzetesen lisztben megforgatott almakarikákat, belemártom a masszába,

kiemelve lecsepegtetem és bő forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm.

A frissen kisült almakarikákat, őrölt fahéjjal elkevert porcukorral meghintve kínálom.

 

Jó étvágyat !

 

Energia tartalom: 830 kJ

Fehérjetartalom: 6g

Zsírtartalom: 8g

Szénhidráttartalom: 26g

 

Bp. 2022. 03. 08.

Szólj hozzá

Sajátreceptek Alma köntösben