Házi kenyér
Házi kenyér
20 perces kenyér, a recept egyszerű és tényleg csodás lett!
A sok kenyér recept közül valami egyszerűt akartam kipróbálni, nagyon jó lett!
hozzávalók
65 deka liszt,(én tettem bele
kenyér lisztet,
sima lisztet,
2 kanál pizza lisztet,
1 kanál sikért,
1 kanál burgonyapehelyt),
2,5 deka friss élesztő (vagy 1 csomag por élesztö),
11 g só,
3,6 deci vizet,(picivel többet),
30 g zsír,(én olajat).
Elkészítés
Bedagasztottam a tésztát majd 20 percig kelesztettem, átgyúrtam és szintén 20 percig kelesztettem, megint átgyúrtam és 20 percig kelesztettem, (3x vagy 4x 20 percen át).
1 perc alatt összekeverjük a tésztát, 10 perc sütés után kész a házi kenyér .
Megformáztam és zsírpapiros jénaiba beletettem és ekkor is pihentettem 20 percig, majd a sütőt be melegítettem 240 fokra, majd bevágtam 3-4 helyen a kenyeret és lespricceltem, (na meg 1-tepsibe vizet raktam), és sütöttem 45 percig, majd a jénai tetőt levettem róla és sütöttem tovább 15 percig.
Kivettem a kenyeret és lespricceltem, és hagytam kihűlni, majd meg mértem, és meg kezdtem, kíváncsi voltam milyen a béle, és jó lett. 20 perces kenyér recept amit itt a csoportba találtam rá, de már párszor meg sütöttem.
Erika Krauszné receptje