2022. feb 27.

Házi kefires hűtős lángos

írta: Csillag M . Gyöngyi
Házi kefires hűtős lángos

kefires_hutos_langoskiemelt-1000x288.jpg

 

Így készül a házi kefires hűtős lángos – Egy dagasztás és akár egy hétig süthetjük!


Már sok lángos receptet kipróbáltam, de ennél letapadtam. Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Azóta csak ezt készítem. Ez a recept azért is jó, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is eláll a hűtőben.. mert nincs is jobb, a frissen sült lángosnál.:)

 

Hozzávalók

1 kg finomliszt

6 dl kefir

4 db tojás

5 dkg élesztő

2 dl tej

1 e.k. só

2 kávéskanál kristálycukor

étolaj

45 dkg tejföl

20 dkg trappista sajt

3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.

 

A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórtam rá. A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá

Sajátreceptek Házi kefires hűtős lángos