Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lélekdonor

Csillag M. Gyöngyi versei

A túlvilág kardja / 5 . FEJEZET/ Fantázia regény /

2019. augusztus 29. - Csillag M . Gyöngyi

5. FEJEZET

A HÁBORÚ / 1 rész

 

A zenei élményhez kattints a videóra !

 

a_tul_vilag_kardja.jpg

 

Melvyn elindult Matissal és a harcosokkal a város felszabadítására ! Tudták nagyon jól hogy most minden erejükre szükségük van és nagyon eszesnek kell lenniük , hiszen 10 éve nem jártak kint a barlangon kívül és azt sem tudják hogy mi a helyzet a várral is …

Megfeszített idegekkel és néma csendben meneteltek , át azon az erdőn ahol régen éltek !

Talán mindegyiküknek volt olyan aki akkor az éjszakán valakit elveszített ! Csupa fájó emlék vette körül a helyet , iszonyat és vér tapadt az erdőhöz !

Talán mindenki itt most kicsit meghalt és a barlangban új életet kezdtek

nehéz szívvel hagyták itt az erdőt , de belegondolva , most 10 év után , jobban jártak hiszen élhettek tovább , igaz nehéz időszakok jártak , hiszen meg kellett tanulniuk az óceánból táplálkozni és onnan élni ! Nagyon nehéz időszakon mentek keresztül , de megoldották , együtt közösen !

Most pedig együtt mennek a győzelem felé , vagy a halálba ...Itt is csak két út létezik , de

harcosokká képezte Őket az elmúlt idő és most elszánt oroszlán módjára menetelnek , a Királyért és a hazáért !

Hamarosan elérik a várost !

Áááálj ! - kiáltotta Matis .

Megálltak és a Királyhoz fordult .

- Királyom ! Adj mellém pár embert és elindulunk feltérképezni a terepet ! Ne rohanjunk a vesztünkbe , először nézzük meg mi a helyzet a városban ! - mondta Matis Melvynnek és erősen figyelte a többieket is mit szólnak a javaslatához .

Mivel Melvyn Király ismerte jól Matist és tudta hogy egy nagyon tapasztalt harcos és vezető is egyben , intett neki beszéljen mire gondolt .

- Nekem az a benyomásom hogy egy pár emberrel előre kellene mennünk fegyverrel , mert a városban anno Leonard és a pribékjei éltek , de kitudja most mi a helyzet , ne hogy a saját hazafiakat mészároljuk le !

- Az ötletet kiválónak találom és engedélyt adok rá – felelte Melvyn a Király .

- Végy magad mellé annyi embert akivel biztonságban tudod magad és itt megvárjuk a jelentésed , DE ne vidd magatokat veszélybe , ha gáz van gyertek vissza rögtön ! Rendben ? - és Matis szemébe nézett Melvyn szeretettel .Aki ugyan olyan szeretettel bólintott és válaszolt a királyának .

- Királyom ! Kérésed parancs , azt tesszük amit Te szeretnél és jónak találsz ! - a Többiekhez fordulva várta a megerősítést , amint többen is bólogattak és helyeseltek !

 

Matis kiválasztotta azt a 3 embert akivel egykoron is sok sok akcióban vett részt , jó barátok lettek , ismerték egymást és tűzbe mentek volna egymásért is … Joris, Luis és Ryan és Matis … így volt a 4 elválaszthatatlan kis csapat .

Matis mondta a királynak hogy menjenek le abba a kis fedezékbe ahol biztonságba megvárhatják őket , nem messze volt az erdőtől sem , lent a völgy Matiséknak anno a biztosságot jelentette , így oda küldték a csapatot amíg meg nem tudnak valamit .

Aztán elindultak 4 – en a városba .

 

-Te Matis ! Próbáljuk meg hátulról amikor eljöttünk tudod akkor volt ott egy nagy épület annak a takarásában tudnánk araszolni egész a kocsmáig , ott csak tudnak valamit , vagy látnánk egy két dolgot ami azért alapot adna arra hogy mi van a városban , sok részeg akik az igazat mondják – mondta Luis Matis -hoz fordulva és kicsit elvigyorogta magát .

- Rendben ! Akkor arra megyünk . - válaszolta Matis és elindultak újra .

Mikor oda értek a város alá látták a néptelen utcákat és ez nem volt valami biztató , de nem álltak meg , mentek tovább . Oda értek a kocsma elé , és Matis belökve az ajtót hátra szólt

– Na végre ihatunk egyet , olyan a szám mint a kiszáradt kút ! - mondta jól kihangsúlyozva .. és már be is léptek a kocsmába .

- Mit iszunk ? - kérdezte Matis a többieket .

- Kezdetnek 4 kancsó bort – vetette oda Luis hangosan felröhögve , és elindultak egy sarokba hogy leüljenek , onnan szemmel tudták tartani az ajtót és a helységet .

Aztán hogy oldódjon a csapat Luis elkezdte mesélni a szeretőinek a kis történeteit . Voltak benne mókás részek amin igen csak vigyorogtak , hangosan felröhögtek . Igy a többi kocsma béli egy idő után már nem figyelt rájuk . Elérték amit akartak a srácok . De itt még nem jött el az idejük mert amíg Luis beszélt a másik 3 figyelte az embereket és hallgatóztak . Egy két szó foszlányból értesültek néhány dologról , így világossá vált hogy a királyuk Leonard lett , a zsivány zsarnok .

Azt is megtudták Matisék , hogy a várban nagyon sok ember van akik ott tanyáznak , szinte ki sem teszik a lábukat mert vannak a városban árusok és adó fejében dézsmálják az áruikat , így a vár el van látva majd mindennel .

-Jó lenne megtudni mégis hány ember lehet arra .- súgta Luisnak Matis mikor kis szünetet tartott a nagy mesélés közepette .

Joris meglökte Matist .

 

- Van egy ötletem ! Mi lenne ha elszegődnénk egy árushoz dolgozni ? Szerintem utálják a várbelieket és mindent kitudunk belőlük szedni . - és kérdőn ránézett Joris a többiekre .

- Hmm , nem rossz ötletnek tartom .- felelte Matis .

Közben már elég jól eljárt az idő és már második körüket itták ezért úgy döntöttek tábvoznak , és keresnek valakit aki biztos tippet tud nekik mondani kinek és hova tudnának beállni munkába .

Felkeltek az asztaltól és a pincérnek oda adták a fémpénzt , többet is mint kellett volna , így csak csodálkozva nézett az rájuk . De hajlongva köszönte . Aztán kisétáltak a kocsmából . Végig mentek a főutcán és mikor megláttak egy árusnak a kocsiját amin épp pakolt az ember oda mentek hozzá .

- Adj isten ! - köszönt oda Luis .

- Tudna nekünk egy olyan valakit aki 4 embernek munkát tudna adni és fizetséget ?

-Átutazóban vagyunk de elég szépen megy a pénzünk , főleg itt a városban , így egy pár hétre beállnánk valakihez dolgozni .. - magyarázta Matis az embernek .

- Adj isten ! - Mondta az az ember .

- És mondják , mi a cél ? Hova szeretnének menni pár hét múlva ?

- Mi vándor cirkusszal jártunk de most eljöttünk tőlük mert már oly kevesen voltak hogy nem lehetett kivitelezni egy egy mutatványt , így nem volt értelme maradni …- felelte Matis .

- Hát jó , Arthur Duval- nak hívnak , jöjjenek velem , én adok maguknak munkát . - és ezzel elkísérte egy másik téren át egy nagy házba őket .

Bementek egy szürkére festett kapun és ment elöl az ember , hátra felé nézegetett és közben mondta

- Van egy hatalmas több hektáron fekvő kert amiből a király és a népség a várban minden holdfordulókor leszedik tőlünk az adót , de szoknak tőlünk vásárolni is sokat , így tudok majd béreket is fizetni az embereknek mert elég kevesen vannak azok akik dolgoznának is a földeken .- majd így folytatta Arthur Duval .

- Van már szállásuk az uraknak ? - kérdezte Matis és kis csapatától.

- Még nem kerestünk szállást , ma érkeztünk a városba ,de ha esetleg lenne ahol meghuzhatnánk a szezonra magunkat akkor szívesen fogadnánk .- felelte Matis .

- Jöjjenek utánam . - mondta erre az ember .És elindultak befele a nagy ház belső felén . Mikor oda értek egy kisebb épület szárnyhoz , megállt az ember és felmutatott a házra .

- Itt még nem lakik senki , de kis javításra , takarításra szorul . - mondta Arthur Duval és elindultak a lépcsőn felfele .

A lépcső fából volt eléggé nyikorgott és látszott rajt ezer éve nem használták , mikor felértek 2 ajtó nyílott a folyosóról . A Bal oldali ajtót kinyitotta az ember és előre tessékelte a vendégeit . Beléptek a lakásba . Matis és a csapata rögtön felmérte a terepet és meglehetősen hüvös volt a lakás , aminek örültek , mert amúgy is kint nagy volt a hőség .

- Pakoljanak le , helyezkedjenek el és 1 óra múlva vissza jövök magukért ! - mondta Arthur Duval és kilépett az ajtón ,amit betett maga után .

Matisék körül néztek majd leheveredtek az ágyakra , kis pihenőt tartani .

- Nos srácok végül is meglesz a módja hogy körülnézzünk , de a legelső akciónkig már nem sok idő telhet el mert kint vár ránk a sereg .- mondta nem hangosan Matis a többieknek .

Közben letelt az 1 óra és jött Arthur Duval a kis csapatért .

- Nos hogy tetszik ? - Kérdezte Tőlük Arthur Duval .

- Nekünk megfelel . - válaszolta Luis , a többiek bólogattak helyeslően .

Aztán elindultak a földekre , elől ment Arthur Duval és magyarázta hogy mi mikor szedhető és mennyit kell a várba vinniük stb …

Aztán elkísérte őket egy gumó ültetvényhez és mondta nekik hogy van a kert jobb oldalán egy csűr ott találnak egypár szerszámot , kosarakat amibe bele kell szedni a gumókat és majd huzatnak be egy szekeret hogy arra pakolják fel , ha pedig végeztek akkor húzassák is be a szekeret .

Aztán ott hagyta a társaságot Arthur Duval és Matisék neki láttak a munkához . Estig dolgoztak mire megtellett a szekér és , 4 en hozzá láttak hogy behúzzák a tele szekeret .

Matis és a csapat felment a szobájukba és látták van útközbe egy kis patak , szedtek össze rongyokat és lementek a patakba megfürödni . Mikor végeztek felmentek és lepihentek , nem sokat beszéltek , kifáradtak , így hamar kezdetét vette az alvás .

 

 

 

 

A HÁBORÚ / 2 Rész

 

Közben Melvyn Király kis csapatával a völgyben várták Matis – ék jelentését . Bízva a férfi talpra esettségében , nyugodt volt a helyzet az emberek között .Az emberek a nyilaikat és a fegyvereiket rendezték , készülődve lázas izgalomban a csatára .

Melvyn végig ment a táboron , és megnyugvással figyelte , hogy nyugodtak az emberek , tehát bíznak benne és magukban . Tudta Melvyn ha összecsapásra kerül a sor élen kell járnia és a legkevesebb veszteséget kell hoznia , tehát annyit jelent hogy a támadást váratlanul kell megkezdeniük minden képen !

De ezt majd még a körülmények is befolyásolják . Sarkon fordult és felment egy kimagasló szirtre és onnan figyelte a látóhatárt . Várta nagyon vissza Matist és a csapatát . Kicsit izgult nehogy valami közbe jöjjön , de Matist ismerve és a többieket , tudta nagyon elővigyázatosak , és semmi -féle képen nem hajtják bajba magukat ha eltudják kerülni , de ott a ha .. nahh nem gondolkodom … mondta magában Melvyn és rátette a térdére a kezeit és próbálta kitisztítani az elméjét hogy utat kaphasson az istenekhez , tudta hogy majd ők megnyugtatják a lelkét .

Le sem hunyta a szemét Melvyn megjelent Kais a Főisten a szemei előtt .

- Tudom Melvyn miért jöttél , de elmondom hogy nincs mitől aggódnod , ezt a csatát Ti nyeritek , bár nem jóslat ez már meg van írva , de hogy milyen eszközzel és mennyi veszteséggel , az csak rajtatok múlik . - Mondta Kais és megfordult hogy távozzon , de Melvyn még megállította .

- Mondd Kais Főisten ! - kezdte félve Melvyn .

- Lea Napistennő megcsókolt és azt mondta búcsúzóul hogy babánk lesz , én ezt nem tudom még felfogni sem hogy létezik ! - folytatta Melvyn nagyot sóhajtva a kérdése után . És oda fordúlt Kais felé felnézett a szemébe , azt látva hogy Kais elérzékenyülve felelte .

- Nos Lea Napistennő már kicsi korodtól követte minden lépésed és az emberekkel van , neki köszönhetitek azt is hogy még a földön van ember . Hallottad a legendát , istenek megharagudtak az emberekre mert sok az ellenségeskedés és a háború a földön , így minden élőlénynek pusztulnia kell ! Ki adtuk az utasítást , de Lea közbe lépett és megpártolt benneteket , így Lea a földön lakó embereknek adott még egy esélyt , és hitte hogy egy nap Te Melvyn fiam , TE LESZEL A NÉPED VEZÉRE ! - mosolygott Kais , és folytatta .

- Lea Napistennő ha elfoglaljátok a kastélyt itt fog lenni Veletek és Veled , mert Ő lesz a hitvesed . A Királynőd és a Népedé . A Királyi család nem hallhat ki ezért csak királynő lehet az utódod anyja. Mivel más Királyi család nincs ezért Lea választotta hogy lesz a hitvesed , feláldozva magát és a halhatatlanságát az emberekért . - és szomorúan ránézett Melvynre .

Egy fiú gyermek amit a szíve alatt hordoz a szentlélek által belőled való a Te véred , királyi vér!

Istennek nem lehet gyermeke , Lea már nem istennő , hanem a mátkád és várja hogy a háborúnak vége legyen és vedd Őt el feleségedül és a népetek élén hozzátok rendbe az emberek életét . A háború után nagyon sok munka vár még rátok , de Isteneitek segíteni fognak benneteket ezután .-és Kais egy pillanat alatt eltűnt , ezzel Melvyn feleszmélt a meditálásából .

Olyan hihetetlennek tűnt ez az egész , de Kais Főisten szavai csakis igazat szólhattak , a Király nem vonta kétségbe őket soha . Melvyn neki dőlt a sziklának és Leara gondolt . Gyönyörű hosszú aranyszőke hajára és arra a csodálatos fényben égő szemére , mintha a napot látta volna benne Melvyn . Mivel istennő volt mikor először látta nem gondolhatott rá úgy mint egy nőre , de most lassan tudatosult benne hogy Lea már előbb is megigézte őt csak nem merte magának sem bevallani ! Az jutott most eszébe mikor Lea megcsókolta , borzasztó angyali érzés volt neki , ilyet még soha nem érzett , szinte feltüzelte az egész testét !Ahogy átölelték egymást a tenger partján soha nem fogja elfelejteni , főképp hiszen gyermeke lesz abból az ölelésből , csodálkozott de most már nem tűnik olyan hihetetlennek , hiszen a szentlélek amiről Kais beszélt csodálatos lelkek akik csodákra képesek ! Melvyn határtalan örömmel gondolt rá hogy gyermeke születik a szerelmétől , most már bevallhatja Leat mindig is szerette és szerelmes belé . Mosolyogva dőlt hátra és előhozta az

emlékeiből ahogy ölelték egymást , jó érzéssel töltötte el Melvynt .

- Bár itt lennél kedvesem . - sóhajtotta Melvyn . Kinyitotta a szemét és amit látott képtelenség ! Felugrott amikor meglátta Leat és odaszaladt , felkapta az ölébe és perdült vele vagy 3 x is !

- Óhh szerelmem ! - mondta neki Melvyn , és megcsókolta Leat aki ugyan úgy vissza csókolta Őt !

- Köszönöm hogy eljöttél . - súgta Melvyn Lea – nak . - és letette óvatosan mert még mindig az ölében tartotta .

- Nem sokára Veled leszek Melvyn . - mondta Lea .

- De most mennem kell , és vigyázz magadra és a csapatodra . Sok szerencsét kedvesem ! - és Lea eltűnt a semmibe . Melvyn pedig olyan boldog volt hogy úgy érezte a szívében nem is fér el az a hatalmas boldogság amit érzett , mintha szét feszítené belülről , annyira örült hogy Lea meglátogatta . Nagyon szerelmes volt Melvyn Lea- ba . Ledőlt kicsit az árnyékba és el is szundított kicsit .

 

Közben Matisék felébredtek , eljött a munka ideje , és Arthur Duval is már a kapuban csörtetett felfele . A srácok eligazították magukat és indultak már így a lépcsőn találkoztak a munkaadójukkal . Így az lefele vette az irányt a srácok előtt .Mikor leértek , kiment velük a földre és mutatta nekik mit kell csinálni ezután kukoricát kellett fattyazni és azokat összeszedni a jószágoknak és behúzni szekéren . Így neki álltak a kiadott munkának , este későig dolgoztak de elvégeztek a feladattal . Igaz elfáradtak , de nyugtával dicsérték a napot :) Mikor behúzták az utolsó fordulót is akkor megjelent Arthur Duval és Matis markába adott 4 pénzérmét , mondva ez a jutalom amiért 1 nap alatt végeztek és nyugodtan menjenek igyanak meg valamit az egészségükre !

A srácok elismerően pillantottak Arthur Duval – ra és megköszönve eliszkoltak a kocsmába !

Beléptek és elmentek abba a sarokba ahova először is leültek , első nap .

- Srácok ! - mondta Matis .

- Meg kellene vinni a hírt a csapatnak hogy még egy pár nap várjanak nyugodtan . De hogy ? - -Valakinek ötlete ? - kérdezte majdnem suttogva .

- Én elmegyek és szólok nekik ! - mondta Luis .

- Mire felkel a nap megfordulok .- tette hozzá .

- Rendben Luis . - felelte Matis .

- Ha megyünk ki, akkor szét vállunk!

- Mi pedig megyünk vissza a szállásra, de valakit vigyél magaddal ketten menjetek .- mondta Luisnak Matis .

- Jól van Joris ? Ryad ? Melyiktek jön ? - kérdezte kettőjüket Luis .

- Majd én ! - felelte hirtelen Joris és ránézett Ryadra .

- Rendben ? Ti menjetek Matissal vissza , nehogy gyanút fogjanak !

- Nahh jól van srácok . Akkor induljunk el most, mert megy az idő és nektek is kell majd egyet pihenni is munka előtt !- figyelmeztette Matis a kis csapatát .Aztán fizettek és elindultak kifelé a kocsmából . Az utcán nem járt senki , így hamar elváltak két felé és Matisék elindultak a szállásukra a többiek pedig a csapathoz megvigyék a további infókat .

 

Luis és Joris sietős léptekben értek a csapathoz , mindjárt megkeresték a Királyukat és elmesélték neki hogy mit tudtak meg eddig , és miért nem jöhetnek még vissza . Melvyn összehívta az embereket és elmondta amit megtudtak és útjára bocsájtotta a két férfit , azzal ha valami van értesítsék őket rögvest !

Igy Joris és Luis keveset késtek a táborban és mindjárt indulhattak is vissza , így még jócskán fennt járt a hold mire vissza értek a városba , legnagyobb megelégedésükre nem találkoztak senkivel az utcán . Matisék meg is lepődtek milyen hamar vissza értek, egy két szóval elmondták hogy mi történt és lefeküdtek pihenni ,mert elfáradtak a nagy sietségben .

Mire feljött a nap már mindenki fennt volt és indultak Arthur Duval – hoz munka eligazításra . Még meg is lepődött a munkaadójuk hogy megelőzték Őt , de mosolygott és jó kedvűen mondta .

- Ilyen jó munkaerőt soha nem alkalmaztam és nem is találkoztam ennyire ügyes emberekkel . Nincs kedvük itt maradni a városban továbbra is ? - kérdezte kíváncsian Arthur Duval a kis csapatot

Mosolyogtak egyet a srácok .

- Sajnos máshova kell eljutnunk , de amíg lehet addig segítünk magának Arthur Duval, nekünk is kell a fizetség , de ezen felül maga egy rendkívül rendes a munkásaival ! - mondta leplezetlen elismeréssel ránézve a férfire .

Erre Arthur Duval mondta nekik ma mást fognak csinálni , és behívta őket a saját házába .

Leültette őket és elkezdte mesélni azt amit a srácok hallani szerettek volna ! Mint ha varázslat volna rajt .

Elmesélte hogy Leonard a király nagyon kidézsmálja a városban lévő gazdákat és még ezen felül engedi az embereknek hogy kijárjanak a kastélyból lopni a földekről és garázdálkodnak is elég sűrűn ! Nagyon rettegnek az emberek a városban aminek köszönhetően már a naplementekor mindenki bezárkózik a házába és nem jár senki az utcán .

Matis ránézett a többiekre és csak hallgatott .

Arthur Duval folytatta .

- A király emberei a kastélyban laknak mert a városba meglincselnék őket , így félnek kijönni nappal csak éjjel ólálkodnak , viszont a várban van egy nagy csapata a királynak ha mégis valami lenne , akkor oda tudjanak sózni a városnak . - mondta szomorúan Arthur Duval .

- Mégis mekkora az a nagy csapat tudja valaki ? Esetleg látta valaki ? - kérdezte Matis a férfit .

- Nem tudjuk mekkora a csapat de az biztos fel vannak fegyverkezve , mert leigázták a várost kb 10 évvel ezelőtt ! Azóta nincs a városnak nyugta tőlük . - felelte Arthur Duval szomorúan .

Matis összenézett a többiekkel és egy gondolatuk volt hogy ezek után jobb lesz ha a férfit beavassák a dolgaikba ,mert jó lenne ha kicsit jobban körül nézhetnének ők is a várban . Segítség nélkül ez nem fog bekövetkezni mert nem juthat be idegen a kastélyba .

Tehát szép lassan rávezették a dolog lényegére Arthur Duval -t aki nagyon meglepődött , de hálásan nézett a férfiakra hogy felszabadítóként jöttek a városba , és a csodálata még nagyobb lett a kis csapat felé .

- Nagyon óvatosnak kell lenni , de megoldom hogy bejussatok a várba is ! Kötelességem hogy a népemnek segítsek ! - válaszolta Arthur Duval . És egy könnycseppet törölt le gyorsan a szeméből , annyira meghatódott hogy itt a kapuban a változás a népének !

Neki állt Arthur Duval lerajzolta a várban mit hol találnak hogy betudják tanulni és ezzel könnyebben elboldoguljanak ott bennt , mondta nekik hogy ma már ne de holnap még be kell fejezniük a munkát hogy a szekereket meg tudják tölteni és sarc formájában leadni tudják a királynak .

 

A HÁBORÚ / 3 Rész

 

topart.jpg

 

Ezzel kikísérte Matist és a csapatot és elindult a szekereket beállítani másnapra hogy ezzel már ne kelljen szöszmötölniük Matiséknak !

A srácok felmentek ruhákért és lementek a tó partjára hisz ma pihenőt kaptak .

 

- Matis ! Kellene toborozni embereket a városban , nem ? Mit szólsz hozzá ? Arthur Duval ismeri az embereket és tudja kiben bízhat meg ! - szólt hirtelen Luis Matishoz fordulva .

- Lehet igazad van Luis . - felelte Matis .

 

- De rendkívül óvatosnak kell lennünk ! - vetette fel Joris .

- Még a királyt is valakinek kell értesíteni a fejleményekről . - mondta Ryan .

- Várjuk meg a holnapot , a munkát el kell végezni csak akkor juthatunk be a várba és akkor érdemesebb még egyszer reszkírozni hogy elmenjen valaki hírt vigyen a királynak ! - gondolkodott hangosan Matis .

A többiek helyeslően bólintottak .

- Legyen úgy . - felelték majdnem egyszerre ! Hirtelen felnevetve . És jót mosolyogtak egymáson . Aztán ledobták a ruhájukat és belegázoltak a gyönyörű kristálytiszta vízbe . Meseszép területen feküdt ez a tó és a táj is csodálatos volt !

- Kár lenne szét barmolni a várost ha nem muszáj . - mélázott Matis és ránézett a többiekre .

- Igen szerintem is ! - felete Luis .

- Srácok ez maga a paradicsom ! - válaszolta Ryad . És csak csodálta az előtte fekvő tájat .

Hamar be esteledett és megjöttek a szúnyogok ami bekergette a társaságot . Felmentek a szobájukba , haraptak valamit és ledőltek aludni , mert hajnalba kelés , hosszú napjuk lesz !

Hamar eljött a hajnal , felkeltek és lementek a tóhoz mosakodni , aztán elmentek megnézni a szekereket , de látták már fel van készítve . Erre megfordították hogy kihúzzák a földre és a hátuk mögött megszólalt Arthur Duval , aki másodmagával jött feléjük . Hirtelen megfeszült minden izmuk , de mintha megérezte volna Arthur Duval , már mondta is menet közben .

- Nem kell tartanotok senkitől , Ő jó barátom ! Bemutatom Robin Marchand -ot , a leghűségesebb barátomat ! Erre kezet fogott a társaság és Arthur Duval folytatta .

- Elmeséltem neki a legfontosabbakat és azt javasolta hogy a városban kéne embereket toborozni , hogy legyen egy elő csapat akik besegítenének majd Melvyn királynak . - mondta Arthur és oda fordult Matis és csapata felé és kérdően nézett rájuk válaszra várva .

- Megmondom őszintén ezen tanakodtunk tegnap mi is . - mondta Matis .

- Valami ötletetek van hogy álljunk neki toborozni hogy ne szerezzenek tudomást róla az ellenség csapata a várban ? - kérdezte Matis Robin Marchand- ot .

- Igen , van ötletem és csak arra várok hogy bele egyezzetek a toborzásba , a többit elrendezem , Ti pedig vigyétek hírül a Melvyn Királynak hogy a városban nincs ellenség , nehogy a várost támadjátok meg , mert akkor a csürhe népség a várban lecsap rátok ezalatt ! A város segít nektek , nem mondom nincs aki behódolt de tudjuk Arthurral ki a megbízható és ki nem az , hiszen itt születtünk ,mindenkit ismerünk itt ! Nem igaz ? - és rámosolygott Robin Arthurra .

- Jól van ! És hogy jutunk a várba ? - kérdezte Matis Robint .

- Talán két embert még eltudunk valahogy titkolni de négy ember már sok , igaz kettő is reszkír de megoldjuk ! - felelte Robin .

Arthur kérte a társaságot hogy még amit kell csinálják meg és egyenként oda lépett hozzájuk és kifizette a járandóságukat és többet is ami járt volna nekik . Ők szívélyesen nem akarták elfogadni , de Arthur azt mondta nekik , ez jár a munkáért , fogadják csak el nyugodtan ! Igy a srácok elfogadták és eltették a kapott aranypénzeket . Elköszöntek Robintól és elindultak a szekerekkel a földekre és neki álltak még a többi zöldeket is össze szedni a szekerekre .

Mire végeztek a földeken , már Arthur és a kis csapat már várta Őket . Tízen voltak és ott beszélgettek a fészer előtt , mikor látták a fiukat hogy húzzák be a szekereket ló hiányában , magukra aggatott hámmal , gyorsan siettek segíteni nekik .

Mikor beállították le sem pakoltak és intett nekik Arthur hagyják és menjenek be a házba megbeszélni a holnapi vár látogatás részleteit .

Bementek , mindenki sorban bemutatkozott egymásnak és kezet ráztak. Majd Matis így szólt .

- Most hogy ennyien vagyunk , valamit ki kell találni hogy jutunk be és meg próbálni felmérni a benti sereget is , hogy ne érjen meglepetés bennünket .- és rá nézett Robin csapatára .

- Először is választunk egy embert aki ezt a csapatot is gyakorlottan eltudja vezetni és irányítani tudja , gyakorlott vezető kell . - és körbe nézett a jelenlévőkön .

Arthur ránézett Matisra és a többiek is .

- Matis volt a vezetőnk lassan 25 éve , fiatalon már a tábort vezette , csatákban , összecsapásokban vezetett bennünket , a Melvyn Királyunk jobb keze .- mondta Luis és ránézett Matisra .

- Rendben ! - mondta Robin és egyhangúlag elfogadták Matist mint vezetőt .

- Ha két felé megyünk akkor Luis mint tapasztalt emberem elmegy veletek , és Robinnal vezessétek a városi csapatot . - ajánlotta Matis Robinnak , aki beleegyezőleg bólintott .

- Most pedig jó éjszakát Mindenkinek , holnap itt folytatjuk , Matisék fáradtak , pihenésre van szükségük ! - mondta Arthur Duval , Robin Marchand - hoz fordulva .

- Jó éjszakát . - mondták Matisék , kezet fogtak az emberekkel és elvonultak a tóra fürödni és araszoltak utána aludni .

 

Matis sokat forgolódott és hallotta a többiek sem igazán tudtak aludni , holnap nehéz nap vár rájuk , nagyon résen kell lenniük hogy ne bukjanak le . Aztán Matis amint gondolatai közt hírtelen beugrott Sarah és Clara . Vajon mi lehet velük ? Sarah elég szimpatikus volt Matis-nak és sajnálta nagyon hogy kihasználták őket , de talán ha kiüldözik innen Leonardot és a díszes társaságát , talán még jobb élet várhat rájuk , elfeledhetik a rosszat és még családjuk is lehet … így morfondírozott Matis magában és egyszer csak elnyúlt a fáradtságtól és elaludt .

Reggel már Luis és a többiek beszélgettek mire Matis felébredt , soha nem szokott ilyen mélyen aludni . Össze vissza álmodott mindent ,de arra emlékezett hogy Sarah – val álmodott hogy találkoztak és csak a szemére emlékezett ahogy álmában látta őt , sötét mélykék szempárra ami lenyűgözte még így utólag is rágondolva , szinte libabőrös lett az izgalomtól … De Matis hamar feleszmélt és kiugrott az ágyból !

- Már azt hittük be vagy ájulva ! - mosolyogva mondta Matisnak Luis .

- Képzeld álmodtam , ilyen nem sok esetem volt , és kivel ? Nahh ? Sarah – val ! - mint egy válaszolva is saját magának is Matis .

- Mi lehet ezekkel a lányokkal , ki tudhatja .. gondolkodott el Matis .

- Figyelj Matis ! Szerintem Robin megtudja mondani , hisz ismeri az egész várost itt születtek Arthurral ! - mondta Luis .

- Oh valóban , nahh még nem forog az agyam ! - mondta nevetve Matis Luisnak .

- Kikészített az a nő még álmomban is ! - vigyorgott Matis .

- Nahh majd utánuk járok merre vannak ! - szólt Luis és felnevetett azon hogy Matist megfogta a csaj ! Még hogy nővel álmodni ! De magának sem merte bevallani Luis! Ő még régebben is álmodott Clara – val , de ezt megtartotta magának , hiszen nagy nőcsábász hírében állt Luis és nem akarta hogy szekálják Clara miatt .

Felkészült a társaság és át mentek Arthur Duval házába , a többiek is akkor kezdtek szállingózni befele .

Elhelyezkedtek , és neki álltak kidolgozni a tervüket , hogy hogyan menjenek be a várba , ki menjen , mit hogy csináljanak és hol vannak kiskapuk ahol van menekülési útvonal .

A térképet Arthur egyszer nagyjából lerajzolta nekik , de Robin bent élt a várban még Augustin Király és Maryam királynő idején , míg éltek . Így minden zúgot rejteket ismert ! Ő pedig aprólékosan lerajzolt mindent és elmagyarázta hol mi van hogy néz ki . Teljesen megelevenedett a rajz olyan részletességgel rajzolta és mondta el a vár belsejét . Szinte maguk előtt látták az egész várat .

Megbeszélték hogy Matis és Luis mennek be Robin csapatával és két felé oszolnak mert így könnyebb elbújva lenni egy – egy idegen ként a várban . Egyik szekeret Matisék , a másikat pedig Luisék viszik . Még van 2 órájuk arra hogy induljanak , lementek megnézték a szekereket és még amit Arthur Duval mondott nekik levették és amit kellett felrakták a szekérre , azok így indulásra készen várták a dolgukat .Arthur adott mindenkinek egy egy hámot akik elölről húzták a kocsit a többiek hátulról segítettek , mindegyik kezében hosszú pózna volt hát ha kátyúba kerülnek , így könnyebben kitudják emelni a kerekeket .

Letelt a két óra , és felkerekedtek . Négyen húztak elől és kettő ember pedig segített hátulról . Nagy izgalomban indultak a várba . Nem beszéltek az úton csak a feladatra koncentráltak és járt az agyuk , ha gáz van minden jól süljön akkor is el . De nyugtatták magukat nem lesz semmibaj …

Egyszer csak feltűnt a látóhatáron a vár ! Látták messziről strázsák voltak kint ketten és ott járkáltak a kapu előtt ( őrök ) . Mikor oda értek egyiküknél ott volt a papír amit Arthur Duval adott nekik a

bevitt sarcról hogy mennyit kell leadni és mit , így leltárba vették . Kinyitották nekik a kaput ésa strázsa vissza adta nekik a papírt és szabad utat kaptak . Felsóhajtottak az emberek és neki lódultak újra a szekérnek . Egyenesen a palota bejárata elé húzták a szekeret . Valaki kiabált oda nekik hogy húzzák a hátsó bejárathoz és ott majd kinyitják nekik az ajtót és oda kell behordani a cuccokat .

Eddig simán ment minden , gondolta Matis , de nem szólt .

Aztán mikor oda értek a hátsó bejárathoz , szép lassan neki álltak behordani a zöldeket a királyi konyha pincéjébe . Matis megállt kicsit kifújni magát és elővette flaskáját hogy igyon belőle , jól meg is húzta ekkor amit látott félre nyelt , és neki állt köhögni . Ezt a szempárt míg él nem tudta idáig sem feledni , mint a sötét égbolt , gyönyörű kék szemei csak úgy izzottak a lánynak ahogy összenéztek egy pillanatra …. Mire kiköhécselte magát addigra már nem látott senkit ahol látta a nőt , Sarah-t . Mintha kísértetet látott volna … erre oda lépett Luis és megkérdezte .

- Mi van Matis ? Mit láttál , hogy ennyire felkavart ? - kérdőn nézett Matisra .

De Matis nem válaszolt és a fejét rázta hogy nem tudja , és nem érdekes . Ezzel le is zárta a dolgot és elfordult Matis egy újabb zsákért , hogy a vállára emelje .

Azt hitte kísértetet lát a várban mikor megpillantotta Sarah-t .

De kétségenkívűl Őt látta és hús vér embernek látta ! Tehát a várban van , behódolt a királynak vajon ? Az pedig gáz lenne , mert a lány biztos felismerte , hiszen összenéztek egy pillanatra … Szerette volna megtudni , de bajos lett volna felfedni magát , így letett róla hogy beszéljen a lánnyal.

Viszont kell szólni a többieknek is , mert így várható hogy lebukik Matis és Luis ha a lány beárulja őket .

Mikor kiértek újabb zsákért , halkan szólt nekik hogy van egy lebujos csaj akik ismerik őket és most ha behódoltak Leonardnak akkor végük , sietniük kell nehogy végezzenek velük .

Valamelyik srác kérdezte Matist hogy hívják a csajt , akkor mondta Matis hogy Sarah .

A srác elszomorodott aki kérdezte Matist .. mire azt mondta neki , attól ne tartson Matis ,mert Sarah itt börtönben van , még a szüleihez sem engedik ki , onnan tudja mert Ő a bátyja Sarah -nak . Erre Matis nagyot nézett és megköszönte az infót , majd megkérdezte tőle , a barátnője Clara vele mi van ? A srác mondta hogy Ő is itt van , foglyok , nem mehetnek haza .

Matis kérdezte

- A várban szabadok nem ?

- De igen , de szerinted ? Minden hol Strázsa van , megtudnának szökni ? Ahh sajnos ez csak akkor oldódik meg ha leigázzuk ezeket a mocskos zsarnokokat ! - mondta a srác elkeseredve . És gyorsan felkapott egy zsákot mielőtt szólhatott volna Matis . Így Matis is felkapta a zsákot és elindult a srác után , hamar végeztek . Meg kellett várni hogy megszámolják és át vállogassák a zöldeket , aztán Leonard király majd nyom egy pecsétet a behozott sarcról , addig nézegelődjenek .

Matis elment arra a helyre ahol látta a lányt , körül nézett de nem látta sehol sem . Kicsit várt nézegetett körbe , nem e lát meg valamit . …

Sajnos nem látta sehol , így elindult a szekér felé . Közben megkapták a pecsétet és indulhattak vissza a városba . Minden rendben lezajlott de sajnos hogy mekkora a sereg nem sikerűlt megtudni , de itt nem késlekedhetnek , hisz ez az oroszlán barlangja , nem lehet tudni kinek mikor veszik a fejét . Így ha tehetik minél előbb tovább kell állniuk , nehogy bajba kerüljenek .

A strázsák látták üresek a kocsik így már előre nyitották a kaput és szépen átgázoltak rajta , és elindultak a városba! Matisnak a szeme előtt volt a nő szeme , sajnálta hogy nem tudtak beszélni , de hamar el hessegette ezeket a gondolatokat . Meg a lány honnan is tudhatná mekkora Leonard serege ! Majd kiderítjük másképp … Most csak érjük el a várost addig nem vagyunk biztonságban .

Nem sokára feltűnt a város a láthatáron , mikor felsóhajtottak , szóval ez a látogatás most nem járt eredménnyel , sokan voltak a vár udvarán és nem lehetett annyira szaglászódni …

Ezt most elkönyvelték kudarcnak , de valamit kitalálnak majd .

Mikor letették a vállukról a hámot az udvarban , akkor sóhajtottak fel igazán , a többiek körül fogták őket és várták a beszámolót . De sajnos nem volt jó hírük , nem tudtak meg semmit sem .

Másik terv kell , de majd megbeszélik , van mindig valakinek jobb ötlete , várjuk ki a végét !

 

Közben a várban Sarah mikor meglátta Matist majdnem levetette magát a lépcsőről hogy a karjaiba hulljon ! Soha nem tudta elfeledni Matist .Pedig már 10 éve kereken hogy akkor találkoztak a kocsmában egyszer . Azóta sem látták egymást és nem is hallott a férfiről semmit .

Át ment Clara-hoz és mondta neki mesél valamit de senkinek nem beszélhet róla .! Ígérje meg ! - Ígérem ! - mondta Clara .

- Képzeld láttam Matist és Luist a várban ! - mondta suttogva Sarah .

- Micsoda ? - csak hüledezett Clara , és nem hitte el Sarah – nak .

- Pedig hidd el hogy , úgy igaz ahogy itt állok ! - mondta Sarah .

- De hát mit kerestek itt ? - kérdezte Clara .

- Lehet minket , nem ? - Sarah kérdezte Clara- tól .

- Nem tudom de a Bátyámat is láttam hozták be a sarcot , és vitték a konyhára . - felete Clara .

- Akkor nem értem ,talán valamiben sántikálnak …. - gondolkodott el hangosan Sarah , aki valamennyivel többet tudott mint Clara , hiszen Matis feltette egykor a kérdést neki hogy segítene e az egykori királyuk , Augustin Király embereinek , ha arról lenne szó , és akkor Sarah igent mondott ! Talán ezért voltak itt hogy felmérjék a terepet ? Vajon mit szeretnének megtudni ? És mit akarnak tenni ? Sok kérdés cikázott Sarah fejében , de nem tudta rá a választ és itt nem is tudja meg soha ! Kikellene szabadulni innen , talán Matisék a városban vannak és talán most jött el az alkalom hogy segítsen az igazi királyuk embereinek ! Egyenlőre ezt a gondolat menetét nem osztotta meg Claraval , de majd szépen belevezeti a témába és kitudakolja számíthat e ebben a segítségére , mert innen meg kell lépniük , de hogyan azt még egyenlőre nem tudja …

- Tudsz valamit amit én nem Sarah ? - kérdezte Tőle Clara .

- Majd időben elmondok mindent , de a hely és az idő most nem alkalmas rá . - mondta Sarah és megfordult felment a lépcsőn , ott hagyva Clarat , aki erősen elgondolkodott ezen a mondaton …

 

Közben Matisék is elmondták , mennyire nem jártak sikerrel , és a többiek is elkenődtek , de ezzel nem volt vége , hiszen mindenkinek volt kis apró ötlete , így Matis kénytelen volt maradni és leültek az udvaron a szekerek mellé , ott diskuráltak , hogy kinek mi az ötlete, hogy tudják meg mennyi az ellenség létszáma kb – re . Közben Arthur Duval hozott ki kenyeret szalonnát a népnek és csipegettek megbeszélés alatt , de jól esett nekik , egyikük meg most ért vissza az egyik szekéren egy hordó borral ! Nagy volt az öröm , nah sóhajtott fel egyik legény .

- A munició meg van most már csak sziklaszilárd tervek kellenek .- mondta mosolyogva .

Erősen bólogattak a férfiak , kissé mosolyogva , de nem volt jó kedvük .

Még egyszer bemenni az oroszlán barlangjába , élet és a veszély mikor buknak le … Matisnak volt egy ötlete , de még várt vele hát ha talán lesz egy jobb is .. és beszélgettek , kinek mi az elgondolása .

 

Miközben a 2 boszorkány Loan és Marion agyaltak hol tudjanak betörni a föld energia mezejébe , hogy újra lecsaphassanak , viszont Jade a Főboszorkány nélkül kicsi az esélyük hogy a teljes energiát feltudják használni . Ezért elővették a nagy könyvet és a mágiát akarják felhasználni az emberek és a föld ellen . Arra rájöttek hogy egyedül maradtak ebben mert az istenek már nem akarnak elpusztítani senkit a földön , mert Jade azért halt meg , mert látta hogy Lea a földre készült Melvynhez hogy egyességre jussanak , de csak ennyit tudtak egyenlőre mert a nagy ablakot az istenek még idejében bezárták …

Most pedig arra várnak mikor nyissák meg újra mert azon keresztül eljuthatnak a földre , talán észrevétlen , addig amíg rá nem jönnek az istenek . De a földet el fogják pusztítani és az embereket , mert Jade haláláért lakolniuk kell az embereknek …

fűtötte őket a bosszú vágy …

- Valahogy be kell indítani a követ Loan ! - mondta Marion .

- A holt lelkeket le kell hívni segítségül , mert nélkülük nem tudjuk elpusztítani a földet ! - folytatta és Loanra nézett nagyon komolyan .

-Főznöd kell Marion azt a főzetet ami kell a kő aktiválásához , Jade megmutatta hogy kell ? -

 

ket_boszi.jpg

 

kérdezte Mariont Loan .

-Nagyon rég volt már Loan sok száz éve , de megpróbálom , mert ez az utolsó esélyünk ! - mondta Marion . Majd megfogta a nagy könyvet és fel lapozta mit kell bele tenni , mert azok a magok csupán a földön teremnek és el kell őket hozni onnan …

- Kellenek bele magok a földről Loan ! - kezdte Marion .

- Le kell mennünk a földre , ami nem lesz egyszerű , nehogy az istenek meglássák … mert tudni fogják hogy valamire készülünk .. - folytatta Marion .

- Jól van nézd meg mi kell a főzethez és megoldjuk .. - nyugtatta le Loan Mariont .

Marion elolvasta mi kell bele és kisvártatva így szólt .

- Nos azt hiszem megkell néznem pontosan hol találjuk , és indulhatunk Loan ! - ezzel kinyitotta a nagy gömböt és feltérképezte azt az erdőt ahonnan a magokat kell elhozniuk .

- Megvan ! Látod ? - szólt Loannak , hogy nézze meg .

- Ide kell menni érte ! Indulhatunk Loan ! - és Marion már kezdte is a mágiát előhozni az induláshoz .

Mikor leértek a földre , látták hogy hova kell menniük , és amint megtalálták azt a helyet rögtön

felszedték a magokat és semmit nem késlekedve , elindultak vissza a boszorkányok földjére , nehogy valaki kiszúrja őket az istenek közül !

Gyorsan tették meg az utat és mikor beestek a kastélyukba csak akkor lélegezhettek fel igazán !

-Huhh ez aztán gyorsan ment ! - sóhajtott fel Marion , remélem a többi is ilyen gyorsan fog menni !

- Én is .. - válaszolta Loan .

 

Ezzel kezdetét vette a holtlelkek feltámadásának előkészülete …

 

holtlelkek_feltamadasa.jpg

 

 

 

 

A HÁBORÚ / 4 Rész

 

Közben Matis és csapata az udvarban eszegettek , iszogattak és megvitatták hogy tudnak mégis szert tenni arra hogy megtudják mekkora Leonard serege .

Arthur Duvalnak eszébe jutott hogy van egy olyan ismerőse aki egy szivességgel tartozik neki !

- Matis ! Megvan a megoldás ! - kiáltott fel Arthur !

- kis időre elmegyek és mindjárt jövök , valaki tartozik nekem kis szívességgel és Ö most indul majd leadni a sarcot , ami most épp kapóra jöhet nekünk ! Matis készülj fel nem sokára jövök vissza ! - ezzel felpattant és el viharzott Arthur Duval . A többiek nem is fogták fel … de Matis -nak rögtön leesett hogy megvan a lehetőség hogy újra bejusson a várba !

Nem sokára vissza ért Arthur és nem egyedül , hozta magával az embert .

- Bemutatom nektek Hugo Bertrand – ot akinek egykor segítettem valamit és mondta ha szükségem lesz a segítségéra , szóljak neki nyugodtan mert amiben tud Ő is segít nekem . - és lekezeltek , majd

letelepedett a földre a társaság , és Arthur bele vezette Hugo Bertrand -ot a terveikbe .

- Mondja Hugo mikor indul a várba leadni a sarcot ? - kérdezte Matis .

- Már most indultunk volna ha nem jön Arthur Duval , így ha elkészült már indulhatunk is . - felelte Matis – nak Hugo Bertrand és felállt ezzel jelezve indulási szándékát .

 

Felállt Matis és elindultak a kapu felé , hatalmas légmozgás támadt közben és őrülten ugráltak fel a férfiak a földről ! Egy hatalmas sólyom közeledett nagy iramban feléjük , mivel Matis már ismerte Melvyn Király sólymát , így intett a többieknek üljenek le mert hozzájuk tartozik a sólyom .

Az emberek tátott szájjal nézték a hatalmas Sólymot ...

 

Rögtön a leszálló Sólyom felé vette az irányt .

- Matis , nagy baj van ! A boszorkányok neki álltak feltámasztani a holtlelkeket ! Nagyon óvatosak legyetek , most megyek Melvyn Királynak is megviszem a hírt . - mondta a sólyom és hallatszott hogy nagyon sietett a hírrel mert alig kapott levegőt , nagyon zihált .

 

Loan és Marion , kezdetét veszi a holtlelkek feltámadásának ideje !

 

Köszönöm Barátom hogy figyelmeztettél Bennünket , megyünk a várba és megtudjuk mekkora az ellenség ott is , aztán megyünk a Királyhoz és indulhatunk Leonard ellen ! Talán a holtlelkeket megelőzve lecsaphatunk előtte a várra . A többit megbeszéljük ha vissza értem a táborba . - felelte a Sólyomnak Matis .

 

fullhd-hatterkep-wallpaper-mosaiconhu-sas-53_largethumb.jpg

 

- Jól van ! Megyek veletek a várhoz Matis , és figyelek ne hogy valaki megpróbáljon megtámadni Benneteket vagy Téged , aztán elviszlek Melvyn Királyhoz !!! - mondta a Sólyom és mielőtt Matis

 

szólhatott volna már fel is reppent és eltűnt .

Így most már tényleg indulhattak Hugoval a szekerekhez . Matisnak adtak egy fekete csuha félét ha netán szükség lesz a csukját felteheti a fejére is azzal álcázva ki Ő …

A Többiek is fekete csuhásan voltak felöltözve ,mint utólag kiderült valami hittérítők voltak és Hugo Bertrand adott nekik munkát , ugyan úgy mint ahogy Matisék is dolgoztak Arthur Duval -nak . Ez most Matisnak kapóra jött ez az álca is … És elindultak a várba … szintén húzták a

szekereket , itt senkinek nem lehetett lova , hisz Leonard pribékjei mindent eloroztak a faluból …

A Sólyom felbukkant és látta Matis már utánuk állt és lassan föl alá repülve , követi a szekeret a távolból , ami Matist igen csak megnyugtatta , hisz a levegőből sokkal több mindent lát a sólyom !

Örült neki Matis hogy van segítsége nagyon !

Ugyan úgy mint az első beérkezéskor ellenőrizték őket , mivel mindent rendben találtak a kapu strázsái , így kaput nyitottak és ezzel elindultak a várba , leadni a sarcot !

Közben nézegetett a szemével Matis körbe körbe hogy hátha valamit vagy valakit meglát és abból majd talán többet fog tudni .. végül is a szemei Saraht kutatták ...Mikor oda értek a konyha bejárathoz ahol leadták és megmérték a leadott sarcot , Matis már a negyedik zsákot akarta a vállára rakni mikor megállt mellette valaki és a nevén szólította !

- Matis – suttogta egy női hang és ellépett a feljárat mögé , Matis rögtön le tette a zsákot és utána ment a nőnek , Sarah volt az , tehát már várta Matist !

-Matis ! - kezdte Sarah … de Matis a szájára tette lágyan a kezét és elkezdte mondani ..

- Sarah , figyelj ! Állod még most is azt a szavadat amit egykor kérdeztem ? Ha igen akkor bólints ! - súgta a nő fülébe Matis ..

Sarah erősen bólogatott és megsimogatta Matis kezét ami a szája előtt volt .

- Rendben ! Tudsz nekem segíteni abban hogy a Leonard serege kb mekkora lehet , csak saccolj ha nem tudod , sokan vannak ? - kérdezte a nőt Matis .

- Sokan vannak Matis , nagyon sokan több száz katona van a várban , nem tudom hány százan de sokan vannak , ráadásul azt is tudom hogy akik a városba járnak garázdálkodni azok alagutakban élnek , mert lent is a vár alatt vannak ahol laknak , csak azért hogy senki ne lássa mekkora a Leonard serege . - felelte Sarah .

- Leonard szeretője vagy ? - kérdezte Matis hirtelen Sarah -t .

- Már nem….. felelte Sarah és lehajtotta a fejét .

- Már csak egy rab vagyok itt , nem engednek a várból haza Matis … - felelte Sarah és egy könnycsepp jelent meg a szemében …

- A barátnőd is itt van Clara ha jól tudom a nevét ..? - kérdezte Matis . Mire Sarah bólintott egyet . - Tehát mindketten itt vagytok .. - gondolkodott halkan Matis , ésmár tudta is hogy szabadítja ki a két nőt !

De ehhez be kellett avatnia , így mondta Sarah – nak ...

- Két nap múlva amikor feljön a hold , és a legmagasabban jár , legyetek kint pont ott ahol az első alkalommal megláttál . Egy Fekete Sólymot várjatok , lefog szállni , üljetek fel a Sólyom hátára és majd kihoz Benneteket a várból … de nagyon gyorsan kell cselekedni mert a Sólymot nem láthatja meg senki ! Rendben ? - kérdezte Matis Sarah – t .

- Igen ! Tökéletesen értem Matis . - mondta Sarah és hozzá bújt a férfihez .. De Matis már el is lépett gyorsan nehogy észre vegye őket valaki mert akkor mindketten lebuknak .

- Most menj és szólj Claranak , de nehogy más is meghallja , csak óvatosan … isten veled Sarah ! - és a szekérhez lépve Matis felkapott egy zsákot és a többiek után vitte le a konyhai raktárba …

Mikor elvégeztek , megkapták a tekercset és elvitték a főbejárathoz , ott volt örszem és Ő felvitte lonard -hoz hogy rárakja a pecsétjét . Ami hamar megtörtént és már indulhattak is ki a várból . Mikor elhagyták a várat ...

- Ezt is megúsztuk ! - felsóhajtottak többen is …. Lassan haza húzták az üres szekereket .

Matist már nagyon várták , milyen infóval tért vissza . Mikor vissza ért mindenki körbe fogta és leültek , majd Matis elmondta hogy mit tudott meg , közben a Sólyomnak elmondta a tervét , a Sólyom bólintott és azt mondta Matisnak , hogy mindent elkövet a két hölgy kiszabadításáért . Aztán mondta hogy elkell mennie a Királyhoz , de szerinte menjen vele Matis és beszéljék meg a részleteket és ha végeznek még annyi ideje lesz a Sólyomnak hogy vissza hozza ide hogy egyeztetni tudjanak az emberekkel .

Így is lett , Matis felült Fekete Sólyom hátára és elrepültek Melvyn Királyhoz , aki már nyugtalan volt , mivel a Sólyom sem szokott ennyi ideig távol maradni …

 

Matis mikor leszállt a Sólyommal , Melvyn már ment is eléjük , hogy milyen hírekkel jött Matis

vissza … Nagyon meglepődött mikor mondta Melvyn Királynak hogy 2 nap mulva támadják meg a várat , nincs több várás minden infó megvan ami kellett .

- Szóval akkor azt mondod ne várjunk tovább Matis ? - kérdezte Melvyn .

- A boszorkányok neki álltak felébreszteni a holtlelkeket ! - szólt közbe a Fekete Sólyom .

- Nincs sok időnk Királyom – felelte Matis is .. Ebben egyet is értettek !

- Akkor menjünk a többiekhez és beszéljük meg a részleteket mert Holdtöltekor támadunk !- mondta Melvyn és elindultak hogy elmondják a többieknek is amit terveztek .

A csapat kitörő örömmel fogadta a jó hírt hiszen már viszketett a markuk hogy odasózzanak az ellenségnek !

- Végre valami jó hír is – mondta Joris .

Aztán szépen megbeszélték a támadás pontos részleteit , mikor találkoznak és hol fogják megkezdeni az ostromot . Egyszer kétfelé kell hogy váljanak , mivel egy előtámadást kell ahhoz csinálniuk hogy meglássák mennyi a fölényük az ellenségnek,mert tudták sokkal többen vannak náluk , viszont egy várban csapdában vannak , ha Ők megtalálják azt a módszert amivel képessé lesznek meghátráltatni az ellenséget . Ahhoz hogy ez bekövetkezzen el kell hitetniük velük hogy nagyobb fölényben vannak mint Ők váron belül , már mint a Leonard serege .

Ez nagy feladatnak tűnt de kis furfanggal elérhetik , azt pedig Ryad javasolta hogy készitsenek 3 olyan tokot ahova kis nyilakat helyeznek úgy mint akkor mikor a barlangba vonultak és Matis azzal kergette vissza az ellenséget . Mivel percenként 40 nyilat tudnak kilőni az azt jelenti hogy felmérhetetlen az hogy hányan vannak mint támadók .

Ezzel nagy előnyt szereznek mert az íjakkal rendkívülien bánnak a harcosok .

Megbeszéltek minden apró részt aztán felállt Matis és a Sólyom vissza röpült vele a városba .

 

Beértek az udvarra és leszállt a Sólyom , már nagyon várták , és a következő pár órába amíg be nem esteledett kidolgoztak Ők is egy nagyszerű tervet … Bárki kérdi eközben hogy mi ez a nagy összeesküvés , nyomban le kell állítani , mert nem szabad hogy kitudódjon vagy a várba eljusson Leonardhoz és a seregéhez .

Nem beszélve arról hogy a boszorkányok is nem sokára itt lesznek , addig a várt el kell foglalniuk !

 

A legényeknek most az a feladatuk hogy minél több embert próbáljanak összeszedni a városban , úgy hogy nehogy áruló legyen köztük , és mindenre oda kell nagyon figyelniük , erre van 2 nem egész napjuk . Így mindenki szépen elköszönt és haza mentek , Matis és a többiek pedig lementek a Tóhoz fürödni és aztán gyorsan mentek lepihenni , mert fárasztó napok állnak előttük .

 

Reggel már korán felébredtek , és át mentek Arthurhoz aki már kinnt volt az állatokat etette ganézott , mentek és segítettek neki Matis – ék .

Nem sokára mikor végeztek , kezdtek szállingózni az emberek és megkezdődött a terv kidolgozása .

Azt találták ki hogy a vár alatti folyosókon fognak Ők betörni és onnan kezdik meg a támadást , Melvyn serege mire oda ér a várhoz addig oda kell érniük hogy a 3 csapat egyszerre tudjon megsemmisítő csapást rájuk mérni az ellenségre , és főképp meglepetés szerűen ! Ez a lényeges , nagyon óvatosnak kell lenniük !

Mikor ezt megbeszélték mindenki szétvált és készültek a felszerelés elkészítéséhez , volt egy kerek napjuk az embereknek .

 

Mivel Lea betudott látni a földön lévő emberekbe így nem kellett feleslegesen a nagy ablakot ki nyítaniuk az isteneknek , így a boszorkányok nyugodtan fortyogtatták a bájitalukat és élesztgették a holtlelkeket . Nem tudták hogy holdtöltekor kezdődik a támadás Leonardék ellen ! Tehát annyit jelentett hogy legalább fél nap előnyre tettek szert ezzel az előre hozott támadással Melvyn Király és csapata .

Hamar elment ez a majd nem 2 nap , közben a Sólyom elment a két nőért a várba mielött még odaérnének a többiek . Sikeresen Arthur udvarán landolva velük , Matis elmondta nekik is hogy két óra múlva indúl a támadás a vár ellen . Bármi közbe jöhet , de a Sólyom most elviszi őket a

barlanghoz a többiekhez . Úgy hogy nyugodtan legyenek ott a többiekkel , ha vége lesz a háborúnak , akkor minden a helyére fog kerülni , addig legyenek türelmesek . Ezzel elköszönt Matis tőlük , de Sarah vissza lépett és nyakába vetette magát . Majd Matis lefejtette magáról és mondta neki nyugi minden rendben lesz és megcsókolta Saraht majd útnak indította a Sólyommal őket .

 

 

 

A HÁBORÚ / 5 Rész

Az összecsapás

 

Mire indulni kellett a Sólyom is visszaért , mert Ő volt Melvyn felderítője , így elrepült és a vár felé tartott hogy nem e vették észre a szökést . Tökéletes néma csend honolt a várban aludt mindenki , egy pár lézengő járkált az udvaron , ezért a Sólyom nem ment nagyon közel a várhoz sem .

Vissza fordult hogy megnézze hol tart Melvyn Király és a csapata , akik már elindultak hogy megkezdjék a várat ostrom alá venni és ki füstöljék Leonardot és a seregét .

Már fél útnál is jóval előrébb voltak , nem sokára odaérnek a várhoz Melvynék .

 

A Sólyom azt a feladatot kapta hogy 4 embert be kell vinnie a várba észrevétlen, hogy kitudják majd nyitni a nagy kaput hogy betudjanak a várba menni addig míg tart a telihold sötétsége, ami pár percig tart csak mivel az istenek eltakarják a holdat majd egy pillanatra, hogy teljes legyen a sötétség ! Kais főisten tartja a szavát hogy segíti Melvyn győzelmét a többi rajtuk múlik .

De ígéretéhez híven Lea Napistennő aki Melvyn hitvese lett , rajta keresztül látnak mindent, és addig a nagy ablak zárva marad amíg csak tudják nem nyitják ki .

 

Közben Matis és csapata is már a vár alatti alagútban várták a jelet a támadásra . Nagyon halkan vonultak végig a vár alatti folyosón , nem találkoztak mással mint patkányokkal szerencsére nem hangoskodtak , és hamar elpucoltak .

 

Közben az erdő széléig ért Melvyn király a csapatával , így szét váltak két felé az egyik fele elindult a vár alá a másik fele még maradt az erdő takarásában , a 4 embert pedig a Sólyom elkezdte hordani a vár mögötti helyre észrevétlen hogy amikor az őröknek vége akkor gyorsan betudja tenni a bástyákon keresztül a várba őket . Mikor biztonságba lett a 4 ember akkor a Fekete Sólyom elröpült a két strázsa előtt és kissé megcsapva a szárnyát mérges port rázott ki a tollaiból , mire a két strázsa egy mukk nélkül eldőltek !

Szabad volt az út és gyorsan repült a Sólyom a 4 emberért hogy berepüljön velük a vár udvarára .

Mikor beértek az emberek , kinyitották a kapukat arra már odaért Melvyn csapata , közben a hátsó csapat is felmászott a falakon Ők hátulról álltak lesbe .

 

Mivel a kapu igen csak nagy hangot adott ki magából mikor kinyitották ezért többen is kiszaladtak és meglátták az ellenséget így felordították a várat , de addigra már Melvyn Király és csapata bejutott a várba és elállták az ajtókat . Aki kiakart jönni abban a pillanatban már le is szúrták ! Mivel Matisék hallották a jelet elkezdtek felfelé haladni az alagútban és akit értek mindenkit megöltek ! 

Valaki hátulról akart szökni de nem volt szerencséjük mert a vár hátulján is várta őket egy csapat , abban a pillanatban végeztek velük !

 

rglogo1_gif_logoxpos_5_logoypos_5_maxw_630_maxh_350.jpeg

 

Aztán néhányan kitörtek már kint is folyt a harc , bent a várban pedig Matis -ék kaszabolták az ellenséget . Melvyn és a Fekete Sólyom gondolatban össze voltak kapcsolódva , amit látott a Sólyom azt látta Melvyn is ! Közben Leonard is menekülőre fogta , de neki Melvyn mást talált ki ! Rab lesz egész életére a várban , mert amit tett az emberekkel az nem lesz megbocsájtva neki , így bűnhődnie kell élete végéig , így élve kellett elkapni . Arra nem számított Melvyn hogy Leonard a vesztébe rohan azzal hogy megtámadja Őt ! Így kénytelenek voltak lenyilazni ez lett Leonard veszte ! Az álkirály Leonard ezúttal életét vesztette , a serege pedig meghátrált mikor ezt látták , és megadták magukat . Mindenkit levezettek a vár börtönébe !

 

37025_covers_350115.jpg

 

Melvyn és csapata hatalmas győzelmet aratott és a várban az ellenállókat mind elfogták , senki nem menekülhetett ! A cselédeket szolgákat össze hívta Melvyn Király és ezennel felszabadította Őket ! Mindenki vissza kapta a szabadságát ! Kijelentette Melvyn aki továbbra is szeretne a várban élni és Őt szolgálni az természetesen ott maradhat továbbra is , de a szabadságát megőrizhetik , akkor mennek haza a családjukhoz a városba mikor szeretnének . Tovább nem rabok a várban !

 

A többiekhez intézve a szavait de Mindenkinek szólt !

- Kedves Emberek !

- A mai nappal eljött a változás kora ! Újra vissza kaptuk isteneinket , akik a földihalandóságunk ideje alatt segítenek nekünk ! Mától vissza veszem Atyám Trónját , mint Augustin Király egyetlen leszármazottja, egyedüli trónörököse és anyám Maryam Királynő egyetlen Fia Melvyn Király , én vagyok az egyedüli Király eme földön ! Elhozom Nektek a szabadságot a békét és a boldogságot hogy szép élete legyen mindenkinek ! Áldás legyen veletek emberek !

- De tudnotok kell még ennek a harcnak nincs vége , mert lesz még egy harcunk a boszorkányokkal , mert a földet is elakarják pusztítani , és nem riadtak vissza a mágiától sem ! A holtlelkek birodalmában a lelkeket hozzák le ellenünk , így a városba vissza kell mennünk hogy megvédjük a boszorkány támadásától az ott élőket is !

Hatalmas éljenzés volt erre a királynak , viszont a harctól tartottak és kérdezgették most mi lesz hogy bánnak el a hatalmas boszorkány mágiával , hiszen a holt lelkek nem halnak meg , mert halottak ! De Melvyn erre is megfelelt :

- Emberek ! A Kardom a Túlvilág Kardja gondoskodik róla a kezemben hogy a lelkek ne támadjanak fel többet soha , de a segítségetekre ugyan úgy szükségem lesz ! Hiszen közös erővel mindent legyőzhetünk aki a vesztünket akarja !

Erre Melvyn Király felemelte az ég felé a kardot és az Istenek megáldották azt . Kezdetét vette az isten és emberi egyezség !

 

melvyn_harca_1.jpg

 

Közben Fekete Sólyom vissza ért és már előre kiabálta Melvynnek .

- Gyorsan Királyom indulni kell itt vannak a boszorkányok , hamarosan elérik a várost a holtlelkek !

Ezzel kezdetét vette a nagy háború a Túlvilági Boszorkákkal !

A Király és a serege elindultak a városba hogy szembeszálljanak a gonosz boszorkákkal !

 

 

A HÁBORÚ / 6 Rész

                    Túlvilági harc – a felszabadulás

 

 

Míg a városba igyekeztek Melvyn és csapata, az égen megjelent Kais a Főisten és így szólt hozzájuk !

- Bízzatok az isteni gondviselésben , és győzni fogtok ! - Aztán át tetsző lett az égen de még így is látszott hogy ott van és figyel .

 

Egyszer csak hirtelen elsötétedett , megjelentek a holtlelkek ! Teljesen elborították a holdat ! Az emberek futva tették meg azt a kis távolságot ami a városba vezetett .

Még nem érték el a várost teljesen de már ott is kezdett sötétedni !

 

Nem sokára beértek a város szívébe és már meglátták Loan boszorkányt aki mágia tüzes gömbjeit szórja a városra !Már lángokban áll a város !

 

holtlelkek_feltamadasa.jpg

 

holtlelkek.jpg

 

Minden erejükre szükség volt most , hogy vissza verjék Őket , lassan ideérnek a holt lelkek is a városba ! Óriási vihar keletkezett és tűzforró levegőt hozva Leon a holtlelkek pedig csontig hatoló hideget tereltek a város felé ! Borzalmakat állt ki a Király és a csapata , sok volt aki nem bírta és odaveszett ! Sokkal rosszabb mint mikor harcolnának , a halandó test nem képes 40 fokokat tolerálni ! Sokan életüket vesztették .

 

Marion és a holtlelkek beértek a városba , és kezdetét vette a háború !

Az istenek felnyitották a nagy ablakot hogy azon keresztül tudjanak segíteni Melvyn Királynak és csapatának .

Kais Főisten eljött a városba és ott állt Melvyn oldalán és harcolt a holtlelkekkel , miközben a boszorkákat is megakarta semmisíteni !

 

Kais tűzbombákkal bombázta a holtlelkeket és a két boszorkát , de látták Wael a viharok istene is

 

kaisfoisten.jpg

 

aki szintén a Király mellett harcolt . Élise Istennő a Hold istennője úgy szintén lejött az emberek megmentésére ! Kíméletlen harc volt ez az életükben !

 

A két isten Kais Főisten és Wael a viharok istene épp úgy harcoltak mint a többi ember , erejüket megkétszerezve szálltak szembe a gonosz boszorkányokkal és a holtlelkekkel !

 

istenek_csapasa_1.jpg

 

thimote_isten.png

Míg Élise a Hold istennője is leért és az élvonalba lépett Melvyn mellett és az istenek között !

 

sofiaistenno.jpg

 

Élise a Hold istennője felemelte a várost és a holdfényét felerősítette annyira mint ha egy forró katlan lett volna , a holtlelkeket egytől egytől egyig kiégette mind és hamuvá váltak

 

Ezzel a várost megmentette a holtlelkektől , már csak a két boszorkányt kellett elkapniuk !

De így is sok volt a csapat vesztesége , kíméletlen háború dúlt Melvyn valahogy elkapta Loant a boszorkányt , de még volt annyi ideje hogy hátra dobja az égő csóvát ezzel Matist és több embert is eltalálva , Matis összerogyott … Ezt meglátta Melvyn abban a percben hasította szét Loan boszorkányt a Túlvilági kardjával ! Loan teljesen porrá égett , Marion még mindig szórta a tűzbombákat !

A többiek már a várost próbálták menteni , mert égett még a föld is most már , teljes tűzkatlan lett a város ! Ordítoztak az emberek és rohangáltak mert kevés volt a víz , a házakhoz már nem tudtak bemenni mert égett minden !

Végszóra megérkezett a Földistennője Sofia és a Vizek istene---Timothe 

A Föld istennője megnyitotta a földet és a vizek istene pedig pillanatok alatt annyi vizet zúdított az égő városra hogy abban a pillanatban csak füst és korom szállt fel mindenhonnan !

 

Az volt a legszebb hogy Marion a

boszorka nem tudott elmenekülni és a víztől elpusztult Ő is , így a harcnak ezennel vége lett .

 

 fust.jpeg

 

Csapat ki se fújta magát , kezdte összeszedni a sebesülteket és a halottakat .

 

Melvyn megkereste Matist , látta hogy nincs magánál , nagyon aggódott érte , és nem tudta mit tegyen , mert annyira szerette ezt a hűséges embert nem szerette volna elveszíteni , hiszen Matisnak nagyon sok mindent köszönhetett Melvyn . Nem hagyta magára a barátját egy percre sem , törölgette a homlokát , és beszélt hozzá .

- Nem menj el kérlek barátom ! Most amikor minden rossznak vége szükség van rád ! - szeretettel megsimogatta Matis homlokát . Látta mennyire izzad a férfi , felemelte a földről és akkor vette észre a fénycsóva bele ment Matis mellébe , Rögtön szólt a többieknek , jött Kais , és a fénycsóvát egy érintéssel eltávolította ! Ekkor kezdett magához térni Matis . Felnézett Melvyn re és látta könnyes a Király szeme ! Mikor Melvyn meglátta hogy Matis kinyitotta a szemét a karjába ölelte a férfit és sírva fakadt .

- Drága barátom , már kezdtem félni hogy elveszítelek ! - suttogta Matisnak . Matis erre igen elérzékenyült és ami nem volt megégve azzal a karjával átölelte a királyt .

- Ugyan drága Királyom nem foglak én elhagyni amíg élek ! - suttogta neki mosolyogva .

- De most nézzük meg a Többieket , segítenél talpra állnom ?- nyújtva kezét a Királynak . Aki megfogta és lassan óvatosan felállította a férfit . Kicsit szédelgett , de próbált egyenesen állni , gyönge volt , de jobban érezte magát … Aggódva nézett rá Melvyn de látta már jobb színe van Matisnak így elindultak feltérképezni a veszteségüket és a sebesülteket .

A város egy romhalmaz volt , a sok víz amit Timothe rázúdított eloltotta a tüzet épp füstölt csak minden , Sófia aki a föld istennője csatornákat nyitott hogy a víz ne mossa el a várost , így már kezdett lehúzódni a víz is . Sok volt a halott sajnos ez elkerülhetetlen volt , a tűzcsóvák halált hoztak Melvyn csapatára is és a város lakóira akik ki sem mertek a házaikból menni … Ott érte Őket a halál ....

 

Melvyn utasította az embereket , akik épségben megúszták segítsenek a sebesültek szállításában , be kell a várba őket szállítani . Szépen folyamatosan látták el a sebesülteket és behordták a várba őket . A halottaknak ástak egy nagy gödröt és egyenlőre a szélébe helyezték el a testeket és letakarták őket , mert tisztességesen el lesznek temetve , csak kicsit később . Melvyn és Matis ott voltak minden hol ahol segíteni lehetett !

 

Közben nagy kiabálás lett a városban hirtelen , és mindenki megmerevedett , mi van megint !

Arthur jelent meg a többiekkel és mondta hogy a gyilkosok akik Augustin Király és a Királynő gyilkosai a városban húzták meg magukat .

- Az egyikük meghalt de a másik túlélte ! Itt van tessék ! - vezette oda a király elé !

- Dylan Ő az aki életben maradt , neki találták meg a kését is a Királyi pár teste mellett .

finale_foisten_kais.jpg


 

 

Bűnhődni fog ! Közben meghallotta Kais a Főisten és Melvynnek szólt a büntetést hagyja rá !

 

A Többiek Kais elé vezették a bűnöst aki letérdelve esdekelt Kais nak …

 

Kais Főisten pedig kíméletlenül sújtott le a kardjával a bűnös férfire , aki a Királyi pár meg gyilkolása miatt büntetett meg a Főisten Kais .

 

napistenno5_fejezet.jpg

 

 

Lea a Napistennő megjelent és a szeretet és béke pillangóit szétszórta a világon , miközben a napot vissza hívta az égboltra !

 

A barlangba maradt nőket , gyerekeket és öregeket pedig elvezette a várba , és nekiálltak újra építeni a várost az istenekkel .

szopka_neapolita_ska.jpg

 

A Túlvilág Kardja bekerült az istenek kövébe hogy azt ember fia ne tudja használni , csak akkor ha az istenek megengedik !

 

karrrr.jpeg

 

Melvyn Király és Lea Királynő összeházasodtak és ennek ünnepi keretében .

 

2013_thor_2_the_dark_world-wide.jpg

 

Matis megkérte Sarah kezét , de még ez nem minden , mert a nagy nőcsábász hírében álló Luis pedig Clara kezét kérte meg !

 

Így hamarosan újra lakodalom lesz !

 

Miközben telt múlt az idő felépítették az istenek segítségével a várat és a várost és visszatérhettek az emberek is a lakóházaikba , nagy volt az öröm !

 

Melvyn Király és Lea Királynő vezetésével és Matis segítségével minden a helyére került . Béke lett az emberek szívében és mindenkinek boldog életet biztosított a Királyi házaspár .

 

istenek_lakosztalya.jpg

 

 Az istenek , visszatértek a palotájukba , és örömmel látták hogy az emberek között szeretet van , megértés és boldogság ! Így történt hogy Melvyn király és az istennő együtt vezették a birodalmat életük végéig ! Született 2 gyermekük egy ifjú trónörökös és egy leány , akik isteni szépségesek voltak , nagyon okosak mert isteni tudással rendelkeztek !

Gyönyörű várost építettek és a várat is csodásan megcsinálták ! Mint a mesében ….. :)

 

7c0e7e918542bd11fea70b2b3a7d6f41.jpg

88tmdbw.jpg

eb4a2c9c18491a4624a387dbc80eb4f7.jpg

7972ff9324d5e176f6604a36bfcdd588.jpg

e2e4f149e02fd79a7970b59ac29c98ab.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagmgyongyiversei.blog.hu/api/trackback/id/tr7115030910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.